Re illem

#194316 Hozzászólás

joc

Re illem

Sokmindenben igazad van sajnos.
A kutya… ténylegesen undorító, sajnos aknamezõnek megfelelõ a járda, a parkok és mindezek mellett minden kutyapisis és ennek sok helyen a szaga is megvan ( természetesen? ). A boltok kiszolgálás terén sokszor szörnyûek, vagy erõszakos ( mivel a fizetése értékesítésfüggõ ), vagy mivel minimálbéren van hozzád sem szól. Az, hogy a kinti magyarok kevésbé tahók, hát nem tudom. Valószínûnek tartom, hogy a nagy számok törvénye alapján kevesebbet találkozhatsz e “nemes” réteggel. Tény és való, hogy kinttartózkodásom idején mindig biztonságban éreztem magam, míg itthon néha gondolkodóba esek, hogy nem kellene-e esetleg átmennem a másik oldalra, vagy visszafordulnom. Miután hazajöttem két hét alatt több beszólásban volt részem, mint kint egy év alatt. Kint is volt azonban és az is magyartól, valamint a szórakozóhely, ahová “jártunk” is akkor kezdett balhéssá válni, amikor egy magyar társaság odaszokott. Sok emberrel szalad el a szekér, amint egy kicsit több pénzt érez a zsebében, mint amit itthon megszokott.
A “régi” magyarokkal kapcsolatban pedig annyit, hogy szinte iparág az újonnan kikerülõk kihasználása egy adott séma alapján: dolgoztat, majd egy idõ után elfelejt fizetni, mivel úgy is jön újabb, aki majd megcsinálja a munkát és majd neki sem fizet egy idõ után. Igaz ezt megcsinálja más nációhoz tartozó is, de talán a magyarok közt a legjellemzõbb. Az is igaz, hogy minden náció a sajátjához tartozóból tud a legtöbbet kisajtolni, de õk talán összességében segítõkészebbek, mint mi vagyunk. Miért várnánk azonban csodát magunktól, ha itt a kishazánkon belül is szinte öljük egymást és a megdöglött a tehenem, hát dögöljön meg a szomszédé is irányelvek szerint élünk,
Nem vagyok elszomorodva azon, hogy magyarnak születtem, de volt már olyan érzésem egy másik ország himnuszának hallgatása közben, hogy talán jobb lenne oda tartozni.