Re: Közel-Kelet

#354123 Hozzászólás

Tibor

Re: Közel-Kelet

Sok sikert az úthoz, biztos klassz lesz. Én is imádom a Közel-Keletet, és az én vonzalmamat sem igen értik meg a családtagjaim és a kollégáim.

Jordán vízum tavaly 1.500,- ATS volt a bécsi nagykövetségen. Most már adnak a határon is magyaroknak, hogy ott mennyi, azt nem tudom (állítólag a jordán vízum díja állampolgárságtól függõen is változó).

Egyébiránt, én is úgy tudom, hogy az Izraelbe történõ beutazásnál nem kizáró ok az útlevélben lévõ szír, libanoni, iráni stb. vízum, csak fordítva. Más kérdés, hogy a beutazáskor valószínûleg az izraeliek is alaposan kifaggatnának; mikor, miért, kivel, mivel, merrefelé, mi célból stb. jártál a szóbanforgó országokban (egyik haveromat még az útlevelében található leutazott egyiptomi vízum miatt is kifaggatták, persze azért beengedték). Szóval: Izraelt jobb inkább egy külön út keretében felkeresni.

Felkeltette viszont az érdeklõdésemet az, hogy Libanont is útba akarjátok ejteni. Ha vannak (vagy lesznek) tapasztalataid a libanoni vízumbeszerzéssel kapcsolatban, írd meg, mert érdekelne. Két évvel ezelõtt mikor Szíriában jártunk, Libanonba is szerettünk volna menni, de nem voltak hajlandóak érdemben foglalkozni a vízumkérelmünkkel… Bevették ugyan, elõre közölték, hogy kb. két hónap; ehhez képest három és fél hónap elteltével sem érkezett engedély Beirutból. Állítólag valamiféle libanoni eredetû meghívólevél vagy ajánlólevél nélkül nem is érdemes próbálkozni.

Üdv: Tibor