Re Léna

#80181 Hozzászólás

Miklós

Re Léna

“az emberek higiéniája jóval nagyobb, mint nálunk”
Tényleg nem csodálkoznék ezek után, ha azt írnátok, hogy pl. India is sokkal tisztább ország és magasabb szintû higiéniás körülmények között készülnek az ottani utcai ételek. Gondolom erre azt fogod mondani, hogy igen India is tisztább hely. Tunézia valóban tisztább és kulturáltabb mondjuk Egyiptomhoz képest, de az európai elvárásoktól messze áll. Persze ez annak tudható be, hogy Tunéziában és Algériában erõs volt az európai (francia) hatás, míg Egyiptomban kevéssé volt markáns az angol befolyás.
Magam is többször láttam (több évig dolgoztam Kairóban), hogy Kairó belvárosában sok ember teljes természetességgel végezte el (nagy) szükségletét a ház falánál vmelyik sikátorban. Persze erre lehetne mondani, hogy az ilyen nálunk is biztos elõfordult már. Nálunk azonban csak egy csöves tesz ilyet, ott egy a városba vetõdõ vidéki fellah nem riad vissza az ilyesmitõl.
Talán ezt nehéz lesz egy magyar nõnek megszokni. Bevallom én se szívesen ettem húst ott, mert tudtam, hogy a fõzés elõtte a nyári forróságban egy kampón lógtak a legyektõl ellepve a hentesbolt elõtt.