re re

#278605 Hozzászólás

kutyabolszalona
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

re re

Tibor hozzászólását pbadrienn akkurátusan megválaszolta, sok hozzáfûzni való nincs, de ezt hagy emeljem ki: „Nem vetted észre a költözködéseid után, hogy az új helyen mindig elõször úgymond ki voltál szolgáltatva a “helyieknek”. Õk voltak otthon, Te meg akkor jöttél. Ez ilyen egyszerû”
Bizony! És ezeket a magyarországi magyar beköltözõket hívják sok helyen „jöttement” embernek, mindenféle rosszindulat nélkül. De beilleszkedni neked kell, mert a helyieknek több joguk van, szokás alapján.

Ellenben és sajnos Tibor szövegébõl két dolog derül ki:
1. nem arra válaszolt, ami a kérdés volt (olvasd mégegyszer el, légy szíves), a „mi motioválja” stb., pedig arra lettem volna kíváncsi, hogy a Tibor-féle gondolkozásúakat „mi motiválja”, mi az értelme, logikája, célja,
2. majd Tibor azzal a szokásos szöveggel jön, hogy mit nem illõ egy magyar embernek tenni. Mert ugyebár õ magyar ember, és mint ilyen, tudja, mit nem illõ. Én pedig ugyebár nem vagyok magyar ember? Tényleg, Tibor: ki a magyar ember?

(Orbán Viktor például világossá tette, amikor volt ez a kokárdás kampánya, 2002-ben: aki rá szavaz.)

Egy történet: Egyik ismerõsöm egy alapítvány keretében számítógépeket vitt ki –mondjuk úgy- határon túlra, magyar gyerekeknek, iskolákba. Amikor fél év múlva visszament, hogyan mûködnek, egy darabot nem talált belõlük a sulikban, mert az ottani magyar vezetõk hazavitték, eladták, a jóisten tudja mit csináltak vele, de az iskolákban egy sem volt. Amikor erre rákérdezett, szó szerit ezt kérdezték vissza: „Maga magyar ember vagy egyáltalán, hogy ilyet kérdez?”

Az eredeti felvetésemre továbbra is várom a választ.

Pbadrienn-nek pedig: bizonyos címekkel nyitott témákat jó ideje ki sem nyitok, mert minek, egymásra licitálva megy a magyarkodás meg a másik pocskondiázása. De ellenben azt reméltem, hogy ezek az illetõk ezt is elolvassák, és hátha írnak valami értékelhetõt.