Re: Re: Re: Brazíliáról minden

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Brazíliáról minden Re: Re: Re: Brazíliáról minden

#457978 Hozzászólás

BM

Re: Re: Re: Brazíliáról minden

Az, hogy a térképen itt minden zöld igazán nem azt jelenti, hogy itt Manausz városában az őserdőben lehetsz! Hát úgy képzeld el, hogy Manausz az egy két millió lakosú, területileg Budapesttől jóval nagyobb, állami főváros. A város hatalmas gyárterülettel, kikötőkkel, parkokkal, piacokkal, sugárutakkal, lidóval, hangulatos nyüzsgő központtal rendelkezik. Persze vannak nemzeti parkok is, peldául én is egy nemzeti park mellett lakom itt a város közepén.

Az őserdő hangulatára visszatérve itt csurik helyett kis zöld papagájok repülnek, varjúk helyett dögkeselyük eszik a szemetet, keszeg helyett pirányát foghatsz akárhol, a szilva meg cseresznye vagy meggyfák helyett mindenhol pálmafák, mangófák kínálják a gyümölcseiket, a 300-500 méter szélességű Duna helyett a 8 kilóméter szélességű Néger folyó (Rio Negro) csurdogál a város előtt, a 350 méteres Széchényi lánchíd helyett 3,8 kilométeres Rio Negro híd szeli át a folyót, egy nyári esti 10-12 fokos hőmérséklet helyett itt mindig 26 fok van este, a mindig keserű síránkozó, reklamálkodó magyar nép helyett boldog, nevető, vidám népességel fogsz majd találkozni mindenhol.

Az erdőbe kisgyermekkel járni nem nagyon ajánlom, mert az igazán csak kemény dolog. Gyerek nem bírja azt ki! Az igazi őserdő az igen csak embernek való kemény dolog. Ott nappal nagyon meleg van és nagyon de nagyon párás a levegő, akármikor eshet az eső és akkor meg még vadabra fordul a dolog, este meg nagyon sötét és hideg. Tele van mindenféle bogarakkal, rovarokkal, nyüvekkel, hangyákkal, darazsakkal,pókokkal, amik mindenhol, és mindig csípnek, marnak téged. Te felnőttként nem fogod kibírni és akkor csak képzeld el a négy éves fiadat ? És ekkor még csak a rovarokról beszéltem ! Hol vannak az állatok, hüllők, halak, stb, stb.?

Egy befizetett turistairoda által szervezett 6-7 órás kirándulás az erdőbe az elég lesz!
Itt Manausz környékén van 120 katalogált vízesés amire rászánhatok egy-két napot.
Vannak helyek ahol az édesvízi delfinekkel uszogathatsz.
De ha igazán az erdőbe akarsz bemenni akkor kölcsön adhatom a macsétóimat, fejszémet, baltámat.

A Manauszból Szantarémbe való hajóutat csak akkor ajánlhatnám ha több időre jönnétek, mert az 2-3 napot fog majd elvenni az utatokból függőágyban, nem igazán mindig tiszta körülmények között, közös WC-vel zuhanyzóval kell majd nyomorkodni, az ételért verekedni ejjel nappal a nagy melegben nagy zajban. Nem, hogy nem lehet kibírni ….de jobban is eltölthetitek a kevés ideszánt napjaitokat. A Salvadori hajó útról is ugyan ez a véleményem , csak ott luxus hajón megy a dolog .

Sárgaláz elleni oltást azt beszerezhetitek az 10 évig jó , de tíz nappal az érkezésetek előtt mert akorra hat, de most nincs semmi féle járvány itt.
Az igazi véleményem a Lariamról, az az, hogy az egy kalap sz..t sem ér, csak arra jó, hogy az egész utakon keresztül rosszul legyél, mindig fájjon a gyomrod és rossz közérzeted legyen stb,stb.
Malária ellen nincs gyógyszer!
Csak maláriára!
Azt meg ha véletlenül megkapod (De Isten őrizz!) majd csak otthon szeded rá a gyógyszert. Itt megcsípp a szúnyog és amikor majd hazaérsz akkor majd betegeskethetsz. Ez ugyan így van a Dengue-vel meg a Sikingunya lázzal is.

Repjegy kereső :
http://www.mundi.com.br
de nézzd meg a Tam, Gol, Azul légitársaságok honlapját is.

Sziasztok
Lóriék