reakció

#390664 Hozzászólás

grantos

reakció

Robogózni akartam, de jogsi nélkül fosok, hogy egyszer kiszed egy rendõr. Ezért jött a bicaj ötlete, de mivel hegyen 35 fokban 95% páratartalomban valszeg nekem is hamar elegem lenne, akkor gondoltam, hogy ha már sok, feltenném magam egy vonatra. :) Amikor véletlenül itthon összeakadtam egy japán csajszival egy házibuliban, õ is a biciklit ajánlotta motorozás helyett. Bár újabban hallom, bicajlopó bandák is vannak már… Azért akarnám hazahozni, mert egyrészt szép emlék, másrészt úgy tudom, Japánban nem nagyon keresettek a használt cuccok = max filléreket kapnék érte.
Stop + gyalog + most már 18kippu kombinációban is gondolkodtam, de úgy hallottam, hogy pl. Koreával ellentétben Japánban nem igazán mûködik a stoppolás intézménye; hegyre fel melegben meg gyalogolni is szar.
50.000 JPY most nagyjából 80.000 HUF, egy haverom 2007 nyarán 150.000 HUF-ért vett JPS-t, nekem 109.000 HUF-ért kínálták, de azóta gyengült a forint. Ha a szállítás költségei 30.000 HUF, máris megérte a bicikli, és nem csak 3 hétre, hanem 3 hónapra van jármûvem. Ráadásul a városokon belüli tömegközlekedés kiadásait is megúszom így. :) (Sátrat mindenképpen viszek, max. kinyír egy tájfun.)

[kbalazs: Pekingben bérelt biciklivel közlekedni kifejezetten élmény volt. :)]