reakciok

#294612 Hozzászólás

carapicha

reakciok

Nagyon beindult ez a forum… nem baj, legalabb kap az orszag egy kis promociot.

Manzanillo: tenyleg nagyon szep strand. a kornyeken van meg a Cahuita N.P, ami szinten gyonyoru partokkal bir es Cahuita falubol adomany alapu a belepo. Ezen kivul Puerto Viejo es Manzanillo kozott van meg par strand, ami szep. Maga PV is a jobbak koze tartozik.

Kozlekedes: a kozlekedes CR’ban lassu. Nekem a rekordom 2 legvonalban 36 kilometerre levo pont kozott a tengerparton 17 ora alatt busszal, bar ebben bene van 2 atszallas is.

Tabacon: jelenleg 45 dollar a belepo es ez egy luxusfurdo. 2 eve 26 volt. Nincs semmilyen kedvezmeny. A szemben levo olcsobb helyett pedig bezartak a rohadekok.

Monteverde: nem epitettek ki az utat, mert egyreszt ha akarnak a helyiek is evekig tartana, de nem is akarjak.

Malajzia es Tajfold: itt nem olyanok a tengerpartok, mint DK Azsiaban, ha olyanokra szamitasz, akkor csalodni fogsz. Probald ugy nezni oket, h nem hasonlitod mas orszaghoz es akkor nagyon jol fogod erezni magad. Ha 15 napotok van, akkor tenyleg huzos a Chirripo utan atmenni a karibi reszhez es meg le Panamaba. Ha beleveszitek Tortuguerot, akkor viszont mar erdemes lehet.

Panama: a hataratkelesnel, oda-vissza kell repulojegy, 500 dollar anyagi fedezet. Ha nincs, akkor vetetnek valami buszjegyet 5 dollarert. Ennyi. A bodegakba be kell menni, senki nem mondja, h mit kell csinalni, aki mondani szokta az le is akar rantani utana. A taxi Changinolaba $1.25 volt szeptemberben, aki lenyegesen mast mond, az hazudik. Meg kell kerdezni tobb embert. Bocas del Toronal a foszigeten erdemes aludni eloszor, Isla del Colon, ezen belul Bocas varosban. Innen lehet menni kirandulni 12-20 dollar kozott delfin, oblok, pipas merules stb. Masik probgram, Boca del drago, Playa de Estrellas. Itt kezdodik a tengerpart. Taxi es busz is $2 oda es vissza is.

Matapalo es kornyeke: Innen erdemes Manuel Antonioba is elmenni. Ez az egyik legszebb tengerpart az egesz orszagban, de ehhez be kell menni a parkba. Nyitva 8-16h. Aludni Queposban kell, mert fele annyi a szallas, mint Manuel Antonioban es a busz 105 colon. Igy is draga.

Chirripo: nem akarom felullicitalni a kedves hozzaszolot, de en 6-7 ora alatt ertem fel a hazhoz zuhogo esoben 15 kilos zsakkal es meredek volt, de nem volt semmi nagyon extra. Szoktam turazni, de teljesitmeny turazni nem nagyon. Nehez volt, de teljesitheto. Masnap hajnalban kell menni a csucsra, akkor van esely, h a kod felszall. Nekem teljesen tiszta idom volt. Ebben az idoszakban “nyaron” nagy esellyel nem lesz gond ezzel. A haz iszonyu hideg, hidegebb, mintha kint aludna az ember, mert egy idiota tervezte.

Guanacaste: mikor azt irtam, h nem javaslom, akkor a tengerpartokrol gondoltam, mert a kozepso csendes-oceani reszhez kepest nem nyujt ujat ebbol a szempontbol. Palo Verde, Rincon de la Vieja termeszetesen nagyon jo helyek.