Regency Tours

#125937 Hozzászólás

Atus1
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Regency Tours

Engem az elõbb hívtak egy titkolt számról (nem jött át a szám), hogy nyertem. Külföld, 1 hét apartmanban, vagy mûszaki cikk. Lezárt borítékból húzás, de 90%-ban apartman van a borítékokban. El kell menni az Andrássy-palotába. Na itt már eldöntöttem, hogy nem érdekel.
Keresgéltem a neten. Elõször ezt az oldalt találtam meg, ami azzal kezdõdik, hogy nincs is ilyen cég. Aztán a következõket találtam: Rcn-Regency Tours Utazási Iroda. Cím: 1093 Budapest, Pipa u. 6. Telefonszám: 1/215-2026, Fax: 1/217-1918
Az rémlett, hogy már évekkel ezelõtt ezek hívtak meg az Andrássy útra. Persze most vissza kellett hívnom õket azonnal! Na akkor kezdtem a számokat ellenõrizni. A 431-0885 és 431-0886 egy olyan címen van, ahol több cég székel. (1108 Budapest, Gyömrõi út 140.) A szám nem valószínû, hogy emelt díjas, a tudakozó adatbázisa nem ad eredményt, viszont egy cég adatlapján szerepelnek ezek a számok: ELMEDCO Labordiagnosztikai, Medikai, Kereskedelmi Korlátolt Felelõsségû Társaság. Na szép….
És még valami az Andrássy úti több órás bemutatóról. Mint említettem, korábban már voltunk ott. Elõször egy nõ hívott telefonon, hogy menjünk. De elõtte még visszahív. Aztán hívott még… Aztán elõtte levõ nap már nem õ hívott. Ja, és arról volt szó, hogy ha végighallgatjuk az elõadást, 5000 Ft-ból kettel eltölthetünk egy hosszú hétvégét valahol belföldön. Elmentünk az elõadásra. Egy újabb ember fogadott. Egy férfi, aki még beszélni is alig tudott. Valószínûnek látszott, hogy azért végzi ezt a munkát, mert éppen nincs más munkalehetõsége. Összeültettek egy másik párral, akiknek még annyi fogalmuk sem volt, hogy mire jöttek, mint nekem. (Én már voltam ilyenen.) Viszont nekik nem ígérték be a hétvégét. Ez úgy derült ki, hogy a vendéglátó kérdezte, hogy mire számítunk, mire mentünk. Aztán kiderült, hogy “kicsit több” a hosszú hétvége ára. “Rosszul tudta a telefonos hölgy.” Legalább a duplája. Na ezek után mind a négyen otthagytuk. A másik pár azért, mert nem érdekli az üdülési jog, mi pedig azért, mert az egészet egy nagy átverésnek éreztem. Nem az volt a vendéglátó, aki meghívott, nem annyiért mehettünk volna, amennyiért ígérték, és még 2 órát ott kellett volna ülni a nagy semmiért. Merthogy (mint ahogy most sincs) nem volt több millió forintunk a célra – még hosszú lejáratú hitellel sem. Mint írtam, csak rémlik, hogy az említett Regency volt, de legalább 90%-ban õk lehettek.

Azt nem vitatom, hogy megéri egy hétig ingyen nyaralni Tenerifén, vagy bárhol a világon. Csak az ellátást és az utazást kell fizetni. Ez legalább a fele az egésznek. De ez inkább csak azoknak jó, akik eleve készülnek arrafelé, így megússzák a szállásköltséget.