régi valaki

#202030 Hozzászólás

Zsu

régi valaki

Szia!
Ugyanúgy, ahogy a férjemet is elfogadtam, õ istenhívõ és ez rendben is van. Én nem vagyok gyakorló vallásos, de ateista sem, nem tagadom Isten létezését, vedd úgy hogy keresem a válaszokat. Ha ismered az iszlámot, biztosan ismered, gondolom arab a párod, akkor pedig tudod, hogy a Koránnak sokkal kevesebb a mesejellege, mint mondjuk a Bibliának. Istenhitre és morális életvezetésre tanít, a férjem számára is az Istenben való hit a lényeg és nem a mindenféle csodatételek amiktõl hemzseg a Biblia. Én nem vettem fel a vallást, ez változhat, egyelõre keresem a helyem és a válaszokat.
Azért mertem muszlim férfival összeházasodni és gyerekeket vállalni, mert nem a vallás határozza meg a hétköznapjainkat, különben sosem mûködött volna. A férjem rengeteget tud a keresztény hitvilágról, én mondjuk protestáns vagyok, elfogadja és tiszteletben tartja, és a gyerekek is ezt fogják tenni, mert ez az anyjuk kultúrája, az iszlám pedig toleranciára tanít/tanítana. Isten pedig Isten minden vallásban. Én pedig lehet ha megtalálom a válaszokat, még el is érhetek arra a pontra, hogy Istenhívõnek valljam magam. Nem tudom, ebben igazad van teljesen.
A Ramadant azért nem tartom, mert cukorbeteg vagyok.
A körülmetélés pedig teljesen természetes, higiénikus, egészséges, és vallástól, nemzetiségtõl függetlenül szerintem jobb is, ez fel sem merült hogy ne legyen meg a mûtét. És szerintem esztétikusabb is.
Most hülyét csináltam magamból, mert nem akartam válaszolni, viszont a kérdésedre meg reagálni akarok, hát ez van…..