régi valaki

#202033 Hozzászólás

Zsu

régi valaki

Szia, igen, lehet a Ramadánt félrefogalmaztam, nem hittem hogy a cukorbetegséget kellene itt megtárgyalni, de mindegy, jobb ha tisztázzuk hogy nem vallási okból nem tartom a böjtöt. Amúgy nem gond, reggelit vagy ebédet el tudom költeni máshol, nem kell otthon sütni fõzni, a vacsorát meg mindig együtt kezdjük el fõzni idõben, hogy percre pontosan kész legyen! A férjem anyukája szívbeteg és neki is vannak gondok a cukrával, õ sem böjtöl, ez teljesen normális. De a Ramadán ettõl függetlenül igazi türelempróba, megviseli a kapcsolatunkat is bizonyos fokig, és nekem is lélekben készülnöm kell rá, akkor is ha én ehetek. Nehéz, és mindig alig várom én is, hogy vége legyen.
Mivel sok mident megtanultam arabul, ezért a Biszmillah, Hamdullah, Saha, egyéb fomaságok gond nélkül mennek, de ugyanúgy tanulják a Jó étvágyat meg az Egészségedre-t.
A vallásról tényleg csak annyit, hogy mivel soha nem tagadtam Isten létezését, csak nem találtam minden kérdésre választ, ezért nyitott volta mindenre. Viszont ahogy öregszik az ember, családot alapít, elveszít családtagokat, úgy okosodsz is és megnyugvást keresel, és már én sem utasítok el dolgokat olyan kerek perec mint mondjuk 10 évvel ezelõtt. Tudod mivel szokott húzni a férjem? Hogy ha valami gond van, én stresszelek miatta, agyvérzést fogok kapni, õk meg bármi baj van nyugodtan hátradõlnek és csak annyit mondanak Insallah! Hát nem jobban járnak? :-)))
Amúgy nem “arabként” nevelem a gyerekeket, ahogy írtad, hanem úgymond magyar-berber félvérként, akiknek a vallása muszlim. Bár inkább lesznek tunéziaiak, mint magyarok, legalább útlevelük lesz, hogy világot lássanak! :-))
Én – a kávézó varázslatos még mindig, kicsit a renoválás miatt vesztett az eredetiségébõl, de azért hangulatos még mindig, bár drága, már csak ünnepnapokon megyek oda, hétköznapokon marad a 500 millimes espresso, az is fincsi! :-))