Rékuci

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika TABA Rékuci

#76126 Hozzászólás

gildi
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Rékuci

Sziasztok Réka és Menya!

Én vagyis helyesebben Mi (férj+gyerek)augusztus 10-én indulunk. Sajnálom, hogy nem augusztusban jöttök:((.Mi szintén kimondottan a fakultatív programok miatt választottuk (Izrael, Jordánia). Egyiptom szárazföldi részét már végig jártuk Kairótól egészen Abu Simbelig, de a sinai félszigeten még nem voltunk. A sinai félsziget látnivalóit pedig innen is meg lehet nézni mert azok durván félúton vannak Sharm és Taba között max 1 órával többet utazunk. Ma megnéztem a mûhold képeket, kb. az amire számítottam ,hegyek , sivatag, néha egy szálloda, gyönyörû szép kék tenger, ha nem vágyik az ember nagy nyüzsgésre akkor jónak igérkezik. Én nagyon optimista akarok lenni!!!:)))
Szerintem is mindenképpen el lehet jutni a fakultatívokkal minden meghirdetett helyre mert azokat ált. a helyi utazási irodák szervezik és a magyar utazási irodák csak közvetítõk max nincs magyar idegenvezetõ (sajnos nincs túl jó tapasztalatom velük kapcsolatban, de hátha most!!:)) és ált. fele annyi a helyi irodánál az utak árai mint a prosiban.(majd meglátjuk!!)
Visszatérve Menya kérdésére a szállodáról nem tudok semmit csak reménykedem olvastam róla jót és rosszat is mint ált. az ilyen fórumokon, mindenkinek más jön be. De ha tiszta, kultúrált nekünk biztos megteszi, azért nem eu viszonylatban kell gondolkodni. Azért a szálloda választásunk nem egészen igaz így, mert az utazási irodánál ahol érdeklõdtem az egyik hölgyalkalmazott volt kint, amikor bejárták a meghirdetett szállodákat és beszámolt nekem az élményeirõl. Véletlenül:)) elolvashattam az õ beszámolójukat a szállodák milyenségérõl. Összességében mindegyikrõl jót írtak, mindegyik szállodának más az erõssége kert, tengerpart stb. DEEEEEEE ennek a szállodának a leírása úgy kezdõdött, hogy nagybetûkkel TUTI!!!! négy felkiáltójellel. Ez volt a döntõ érv:))) ja és az hogy all incl., de azis inkább a folyadék miatt. Remélem jól választottunk:)).
Jaaaa és még valami : vizumot a követségen érdemes beszerezni (ûrlap + fénykép = 3nap alatt kész) mert 7e ft/fõ ami többszöri belépésre érvényes egyiptomba (ez fontos ha Jordániába és Izrelbe is át akartok menni) lehet spórolni.
Elnézést a sok szövegért, de ha tudtok valami infót l.sz. osszátok meg velem!

Üdv.
Ildikó