relativ

#216272 Hozzászólás

relativ

Ketfele kivandorlo letezik, az egyik dolgozni akar es jobban elni, a masik ingyenelni. Az egyik kitartoan melozik amig jobb allast nem talal, es kemenyen vegigjarja a tobb eves letrat, hogy egyenrangu felkent tekintsenek ra. A masik kirugatja magat meg a nehezen megszerzett munkahelyerol is, mert o valojaban hercegnek/hercegnonek szuletett (es szidja az ameriakiakat vagy epp az angolokat).

Sehol sem konnyu, es sehol nincs ingyen semmi. Ha Londonban elsz, hozza kell szoknod, hogy itt egy harmas bmw-vel nem te leszel a jani, es igazabol meg a hatost is leszarja mindenki, de arra meg penzed sem lesz, maximum akkor, ha olyan hulye vagy, hogy evekig csak azert melozol. Szerintem jobb minel elobb tisztazni, mit akar elerni az, aki kivandorol.
Ha elhagyod piciny, burokba zarkozott Magyarorszagunkat, elobb-utobb szembesulnod kell majd azzal, hogy mekkora senki is vagy te a magad egojaval, nemzeti ontudataval es ket-harom-tiz-husz millio forintjaval a nagyvilagban. Egy tegla a falban, vagy ha ugy tetszik homok a szelben. Es vagy magadeva teszed az igy szerzett tapasztalatot, es megtanulsz egyutt elni ezzel a tudattal, vagy megy a magyar diszkoba trendin nyaladzani.

Szoval aki belevag, jobb ha ennek tudataban teszi. Meghasonlott allapot az, amikor Magyarorszagra hazatelepulni nem akarsz, mert a “jo” penzt itt keresed meg, de a penzed itt szart sem er az atlaghoz merve, azzal csak otthon vagy kiraly. Aki kiralykodni akar, az maradjon otthon es ne egesse magat es a magyarokat kulfoldon.

Talan off-nak tunik amit eddig irtam, de ha belevisszuk a kerdesbe azt is, mennyire rohadtul relativ az, hogy ki mit tekint jo eletnek, akkor talan nem az. Amint fentebb kiderult, szamomra egy lakas megszerezhetosege nagyban befolyasolja, merre billen a merleg. Es nem utolso szempont az sem, milyen mocskos a kornyek, amit megengedhetek magamnak. Most igy latatlanban ugy gondolom, Amcsiban ebbol a szempontbol jobb a helyzet, bar nem torok ossze lelkileg, ha valaki megcafol (:.