Re:Pelike

#371754 Hozzászólás

Világjárólány

Re:Pelike

Szia Pelike!
Kérdésedre én elsõsorban csak az tudnám mondani, hogy ez a te döndésed! Szóval szívesen elmondom, hogy én mit gondolok errõl, de az csak az én véleményem és az nem garancia semmire sem.
Jártam már: Egyiptomban, Marokkóban, Jordániában, Tunéziában, Malájziában, Balin, Mauriciuszon, Sri Lankán, Maldív szigeteken…és persze egyéb más helyeken is és soha nem oltattam be magam!
Ennek az volt az oka, hogy annyi pro és kontra infokat kaptam én is, hogy sokáig azon filoztam, melyik döntés lenne kevésbé gáz!
Ugyanis, sokszor a gyógyszerek és oltásoknak okozta mellékhatások és általuk akár hosszútávú egészségromlást kapni nem bizti, hogy megéri. (folyamatos rosszul lét, akár szervi megbetegedések oltások miatt, vakság, vagy bénulás,-esetleg meddõség esélye…hát…)
Persze, ha oltás hiányában maga a betegség végez az immunrendszereddel és legrosszabb esetben az emberrel, hát az sem túl meggyõzõ ajánlat.

De pl.: amikor Balira sikerült mennem olyan hirtelen ajánlat volt, hogy már idõ sem lett volna úgy beadni a védõoltást, hogy hasson is…
Aztán Mauriciusz esetében egy olyan betegség terjedt a szúnyogok által, (hasonló módon mint a Malária) ami ellen nem is létezik a mai napig védõ oltás, és akit megcsíp egy ilyen ferõzött szúnyog és nagyon gyenge az immunrendszere…na annak az embernek drukkolni lehet! Abban az esetben ha legyõzi a szervezete, akkor örök éltre védve van az ellen a láz ellen, amibe a környezõ Reunion szigetén nagyon sokan meghaltak!
Ez ellen mi csak az imunrendszerünk elõzetes megerõsítésével, és rengeteg nagyon hatásos jó minõségû szúnyogriasztóval tudtunk csak védekezni, mert azért szúnyog az volt fõleg a Botanikus kertben!

Sri Lankán mi is körúton voltunk egészen a sziget belsejében is, még a dzsungel közepén is! Rengeteg álattal találkoztunk, rengeteg kalandunk volt, menet közben még volt aki közülünk az egyik sziklán elesett és bizony “sebes lett”…de védõ oltás nélkül, megúsztuk tele élménnyekkel!

Igaz lehet azt mondani, hogy ehhez szerencse is kell, hogy így megússzuk, de mihez nem kell?

No remélem legalább a mérlegelésben sikerült segítenem neked, mert a döntést úgy is neked kell meghozni!
Ebben az oltóközpont is szívesen segít!

Sikeres utazást és nagyon jó élményeket kívánok!

Üdv:V.lány