repjegy, felértékelés

Kezdőlap utazas.com Fórum repjegy, felértékelés

#283771 Hozzászólás

sonero

Bencito, a jövõre nézve talán hasznos lehet, hogy Havannában olcsóbban adnak jegyet a Cubanara: Cancún-Havanna-Cancún csak 220 CUC (www.allwaystravel.cu, ott vannak a Comodoro szállodában, Playa-n). Én 2 vagy 3 éve repültem Havannából Mexikóvárosba, szintén tõlük vettem a jegyemet, már nem emlékszem pontosan az árra, de nem volt olyan brutális. A Cubana mexikói irodáját kérdezted? Nekem is soknak tûnik ez a 408 dolcsi.
A másik: az öreg szakállas nem nyugszik. Most jött a hír, hogy felértékelte a konvertibilis pesot (CUC), hogy még többet szedjen le a turistákról. Íme a most megjelent MTI-hír:
“Kuba ezentúl nem köti a dollárhoz második fizetõeszközét, az úgynevezett konvertibilis pezót: ehelyett április 9-tõl egy több devizából álló devizakosárhoz kapcsolják, ami 8 százalékos felértékelést jelent. Fidel Castro kubai államfõ négyórás csütörtöki televízió-beszédében szólt errõl. Castro szerint a dollár tartósan veszti értékét más külföldi fizetõeszközökhöz, így az euróhoz képest, Kubának ezért védenie kell gazdaságát. – Új korszakba lépünk, jelentette ki. A konvertibilis pezót 1994-ben vezették be, és mindenekelõtt az államilag nem támogatott áruk, így az elektronikai cikkek, vagy a ruházat vásárlásában használják.
Egy hete a kubai központi bank a rendes pezót már 7 százalékkal felértékelte. Ez volt az elsõ változtatás, amióta a valuta árfolyamát 2001 decemberében befagyasztották.”
Egyébként érdekes, hogy a hírt nem találtam meg sem a Granmában, sem a Miami Heraldban…
Szivarokkal vigyázz, csak 23 db egy dobozban, mintha jobban rászálltak volna, egy ismerõsömtõl most vettek el pár dobozt.