Részletek

#205085 Hozzászólás

KisHug

Részletek

Sziasztok

Köszi az érdeklõdést,
2001. januarjában vettük fel a kapcsolatot a céggel. 2001 februar elejevel megkötöttük a szerzõdést, és kifizettünk 800 dollar. Beszereztuk a papirokat, es 2001. április közepén átadtuk, fizettünk 950 dollart plusz 1000 az illetekekre. Majd 2001 június végén érdeklõdtünk, a válasz: jó áll az ügyünk, meg van minden papirunk, most fogja küldeni a Követségnek, fizessünk 450 dollár, fizettünk. 2001 szeptember végén voltunk kint nála, hogy felkészitsen az interjura, hiszen ezt is vállalta, akkor derült ki hogy még nem adta be a papirokat, pont most akarta, (….jó mi hagytunk ezt a kis késést) Azt igérte a személyes találkozásunkor, hogy beadja a papirokat, hiszen minden meg van, papirok is és a pénz is. (a felkészités az interjúra nem történt meg)
2001. decemberben érdeklõdtem, hogy érkezett e valami a Követségtõl, hiszen az mondta szeptemberben, hogy kb 6-8 hét mulva megkapjuk az iktatószámot. A válasz a következõ volt, nem érkezett semmi válasz, mivel a Követségen most iszonyu káosz van és csusznak a dolgok. 2002. janárban beszéltünk ismét vele, kiderült hogy új nyomtatványokat kell beadni és õ ezt extra 500 dollárért csinálja. Mi egy kicsit értetlenkedtünk, hiszen az új rendelet a mi tudomásunk szerint ránk nem vonatkozik, hiszen már 2001.szeptemberében be lett adva a kérvényünk. Magyarázott minden félét, majd az extra 500 dollárból csak 350-et kért, ezt ki is fizettünk 2002. februárjában. Közben természetesen a kinti rokonok is érdeklõdtek nála hogy mi a helyzet. Többször is meg lett kérdezve tõle, hogy be van e adva a papirunk, mire õ azt állitotta, hogy természetesen be van adva. Valamint még nekem is megjegyezte a sértõdöttségét e miatt, hogy hogy kérdezhetnek tõle ilyet. Az mondta 2002 márciusában utazik Magyarországra, akkor majd találkozunk és ad fénymásolatot a beküldött anyagból (mert mondanom sem kell, hogy nálunk nincs semmi abból amit beküldött). 2002 április végen beszéltünk telefonon, akkor kaptuk meg az iktatószámot a követségtõl valamint elnézést kért, hogy nem tudot velünk talalkozik, de nagyon elfoglalt volt. Élvezzük ki még Magyarországot, hiszen már nagyon jó az ügy és nemsokára Kanadában lehetünk, újabb részlet esedékes neki megint, fizettünk 500 dollárt.
A pénzt a rokonok adták át neki mindig, és igérte hogy ad másolatot az anyagból, de ez nem történt meg.
2002. augusztusában arról informál, hogy a Követség még kér egy-két dolgot, új nyomtatvány kell megint beadni(és 75 pontot kell elérni az új pontrendszer alapján) és ez neki ismért extra munkát jelent amiért õ extra pénzt kér. Nagyon nem értettem ezt is miért. Sajnos csak ekkor kezdtem el keresgélni az interneten és találtam is egy csomó mindent. Egy faxban megkérdeztem a Követségtõl, hogy-hogy ránk az új törvények érvényesek, hiszen már 2001 szeptemberében be lett adva a kérvényünk és az új törvények csak 2001. dec. 31 után érvényesek. Ekkor õk azt irták vissza, hogy a papirok nem lettek beadva, 2001. szept-ben csak 2002. márciusban. A követség válaszát az immigration cég is megkapta. Másfél év után elõször elõfordult, hogy õ hivott fel telefonon, és szó szerint úgy leb..tt, mint a pengõs malacot, hogy mit képzelek én, õ beadta a papirokat, tavaly, és a Követség nem mond igazat. Ismételen kértem tõle, hogy akkor a félértések elkerülése végett mutassa meg a posta feladó igazolást. Azt mondta jól van, de azzal nem megyek semmire, hiszen nincsen rajta dátum. Micsoda marhaság nincsen dátum a postai igazolón, mondtam nem baj azért küldje át ami van. Természetesen nem küldött semmiféle postai papirt. Ekkor én megirtam neki a felmondást, és kértem az anyagi elszámolás rendezését. Semmi válasz.
Most itt tartunk.

Üdv: KisHug