Ricchy

#296084 Hozzászólás

El Guero

Ricchy

Hello!

Még mielõtt bárki mgkövezne (a beteges fórumozók, akik véleményekre és helyesírási hibákra vannak kihegyezve), közlöm, hogy ez a saját véleményem, tapasztalatom. Ha csak angolt beszélsz, az bármennyire is közel lesz a határhoz, sajnos NEM elég. Vannak sokan, akik tévébõl tudnak négy szót (How ‘re we doin’) és mások akik az USA-ból hoztak kis angolt, de ez NEM jellemzõ. Egyébként sem egészséges itt, ha angolul próbálkozol “köcsög gringó” :) Nekem is kedveskedtek már így nem egyszer. Viszont ha spanyolul beszélsz, azt nagyon értékelni fogják, mind a barátnõd, mind a családja. Sõt, munkád is lesz, ha úgy döntesz maradsz.
Lóvé és egyebek.
Indulásként semmit nem kell intézned, jössz, reptéren (repülõn) kitöltesz egy FMT-t (tartózkodási engedély turistáknak) és a határon leperkálsz 450 dollárt. Az utóbbi persze nem igaz :) Tehát papír, aztán ezzel vígan elleszel 90 napig. Bence szerint már 180 nap. (A határon határozottan kérd a 90-180 napot, mert ez neked jár! Ha nem így teszel, késõbb meg kell hosszabbítanod mittomén 4-500 pesoért). Ha úgy alakul estás enamorado (nagyon belezúgtál a lányba) és nem érdekelnek a mocsok nagy csótányok, csak szex, taco és burrito, akkor még a 90 (180 nap) elõtt el kell kezdened intézni a papírokat. Ehhez kell egy munkahely, ahhoz meg kell spanyol nyelv tudás. De hogy ne ess pánikba, olyat is csinálhatsz, hogy a lány vállalkozó lesz, ahol õ lesz a fõnök, te az iparos. A migración-on/ban/nál kérnek majd ezer fotót az “irodáról”. Mivel ez a lakás lesz, készitesz fotót a fotelról, nyitott sütõrõl, becsukott hûtõrõl, macskáról. Ha tetszik nekik, akkor kb. 2000 pesoért (a vége) kapsz papírt egy évre. Ha sokat kekeckednek, egyszer jelenj meg egy borítékkal, és finoman jelezd szándékod. Én ezt NEM ajánlom, mindenesetre Bienvenidos a México!
Ha nincsenek nagy igényeid, és a lakásra nem kell fizetni (esetleg áram, víz, gáz) akkor sztem havi 70 ezer forintból kijössz. De akkor ebédre comida corrida (menü) van, vagy fõztök magatoknak.
A kezdõ löketet szerintem nem mi fogjuk adni, hanem a lány (csak tartson ki áprilisig), de hogy én is bátorítsalak kicsit, finoman azt mondom: Próbáld meg, új nyelvet tanulsz egy teljesen más, érdekes kultúrában! Amúgy meg: Gyere baszki!!!! (elnézést a visszafogottabb fórumozóktól)
Mennyi idõs vagy? (a lelkesedésed végett) És mióta vagy Angliában?