Rykee -nek

#193861 Hozzászólás

Rykee -nek

A vizum megszerzesehez nem kell kanadai vegzettseg, csak aztan a kierkezes utan szakmatol fugg hogy mennyire kell avagy sem az itteni vegzettseg ,de legalabbis par vizsga a szakma elfogadtatashoz. Ez szakmankent valtozik, es en passzolok az adott szakmban.

A turistakent ittfelejteni magamhoz annyit meg, hogy nem, nem sajat tapasztalat, csak sok emberrel beszeltem /emaileztem aki erre nagyon rafaragott. Ugyanis hogy tudod magad “ittfelejteni” mostansag? 1. egyszeruen nem mesz haza hanem ittmaradsz es illegalisan dolgozol. 2. Lejelentkezel menekultkent. Elso esetben illegalis vagy = torvenyt sertesz. Nomarmost ha egy orszagban valami torvenybeutkozot csinal valaki, az ne nagyon szamitson ra hogy az az orszag tart karokkal akarja majd befogadni. Sot a bevandorlasi kerelmen honapi lebontasban le kell irnod hogy hol laktal es hol dolgoztal/vagy mit csinaltal 18 eves korod ota, pontos cimekkel es cegnevekkel , es mindezt igazolva. Szoval nem igazan lehet csak ugy elkenni egy illegalis tartozkodast. Raadasul illegaliskent csak valami nagyon alja munkat tudsz vegezni azt is minimalber alatt, mert mi masert is rizikoztatna a munkaltato? Normalis berert tud szerezni legalisan is munkaerot, szoval csak akkor eri meg neki feketezni ha igy a tisztesseges ber toredekeert zsigerelhet valakit ki.
Masodik esetben ha valaki meg kepes volt menekultkent is lejelentkezni az meg rosszab. Ugyanis Magyarorszag egy demokratikus orszag az EU tagja. Namarmost a menekultkerelemnek nyilvanvaloan nincs alapja,innentol es csak ido kerdese hogy a burokratikus rendszerben meddig lehet ujabb es ujabb fellebbezessel a hazakuldest elodazni. Persze ezek az emberek meg rosszabul jarnak mert az utolso pillanatig remenykednek es altatjak magukat. Persze mindig talalnak valami ugyvedet aki orrommel zsebrevagja minden megtakaritott penzuket hogy nehany ujabb es ujabb fellebbezest segitsen nekik irni es bologasson hogy hat persze hogy van esely. Aztan ugye mivel a folyamat igy eltart 2-3 akar 4-5 evig is ezalatt szepen beilleszkednek, autot veszenek, berendeznek egy haztartast, gyerekeik iskolaba jarnak stb. Aztan a vegen csak kapnak egy papirt hogy nagyon gyorsan pakoljanak es huzzanak haza 1 honapon belul. Akkor meg nem tudnak mit tenni mint eladni fillerekert az ingosagaikat gyorsan es hazakullogni anyagilag lenullazva, remenyt vesztetten es eveket elvesztegetve az eletedbol.