sajnos

#230495 Hozzászólás

statisztika

sajnos

a régi példák nem sokat érnek, mert a mai autók (a VW is) arra készülnek, hogy 3-5 évig jók legyenek, utána rohamosan elkezd romlani az állaguk. Van ez azért, mert a nyugati országokban ennyi idõnként lecserélik a kocsit újra. A Seat Cordoba 2,7 M.
Én is tudok kiragadott példákat: a volt fõnököm új VW Passatja 25 km megtétele után blokkcserés lett. Képzeld el ezt garancia nélkül.:&
Ahhoz, hogy ne verjenek át egy használt kocsival, nagyon szerencsésnek kell lenned. A tudás itt kevés, mióta él a szürkeimport. Saját szememmel láttam kétéves Fiat Ducatot, 400000 Km-el, és a blokk oldalán kikandikáló hajtókarral, amit egy hónap múlva 105000-el és kifogástalan állapotúként árultak, motorcsere nélkül. Ha nem tudom, hogy mi volt a hibája, nem biztos, hogy megtaláltam volna.
A 2-6 éves kategória az amit még szabad megvenni, de nem biztos.
A rendbentartott autó megbízhatóságával egyetértek, de a megvételekor még csak remélheted ezt, és ha rászámolod a költségeket, amik felmerülnek egy közepes állapotban lévõ autónál is mikor megveszed (átíratás, eredetvizsga, törzskönyv, olaj-, vezérmûszíj-, gyertya-, gumi-, stb csere) akkor már rögtön 2-300000-al többe is került a kocsi, pedig nem is vertek át. De a mai vezetési szokásokat figyelembe véve egy 3 éves autó bizony 100000km-nél tart, ahol esedékessé válik még néhány alkatrész, úgymint csapágyak, fékbetétek, lengéscsillapító, kipufogórendszer, apró festékhibák javítása, és még sokan mások, amik megint 100 ezres tételre rúgnak., és még mindig nem mondhatjuk, hogy átvertek! Képzeld el, ha valaki eladóként rosszhiszemûen jár el, akkor mekkorát buktál.