Sanyi

#398259 Hozzászólás

Sanyi

Már régen megvan a Hepa A,B, ez mindíg jól jöhet, tifusz, tetanusz dettó, meg nem is tudom még mi, talán sárgaláz, de az oda nem kell.
Kérdés persze a malária: szoktam lariamot szedni, nekem nincs vele zûröm, de most annyira nem volt szúnyog, hogy elkezdtük, de a hegyek után abbahagytuk. Ezek után a legvégén az útnak, a tutti üdülõhely Langkawin olyan szinten csíptek össze, hogy még két hét múlva is vakartam, mint állat. Plusz ott kaptam egy szép színes prospektust is, hogy óvakodjak a dengue szúnygotól is és hogy ne legyen belõle sok, permezezzek a rizsföldemen.
Elhoztam haza a prosit… de hát nekem nincs is rizsföldem?

Air Asia: nem kellett rekonfirm. Az indulás elõtt háromnegyed órával kell ott lenni a reptéren az internetrõl kinyomtatott papíroddal, és bejelentkezni a pultnál. Felismerhetõ, szép piros és az van ráírva, hogy Air Asia.Aztán még vársz 2 – 3 órát, mert csúsznak a járatok. De a vároterem résznél is van sör és amúgy sincs ez a folyadék mizéria a fedélzeten: valahogy úgy alakult, hogy maradt dobozos söröm, talán ha 10-12 darab, és a szemük se rebbent, mikor felkínlódtam afedélzetre egy szatyorban (Az is lehet, hogy látszott rajtam, hogy ezekbõl sajnálnék robbanóanyagot csinálni és inkább megiszom)

Az Air Asia nem onnan indul, mint a többi nemzetközi járatok, bár az is lehet, hogy csak országon belül nem -én Borneora, meg vissaafelé Langkawiról repültem, az meg helyi. A nevét nem tudom a reptérnek,de kizárólag Air Asia-s járatok vannak ott. Ide a városból félóránként busz visz ki -ahogy írtam, a kettõ között is megy buszjárat, ha nem mentek be KL-ba, hanem egybõl utaztok tovább Air Asia-val, ott áll a kijáratnál, és azz kérdezed, hogy Air Asia, sok-sok kérdõjellel és akkor azt mondják, hogy az a szakadt busz, tessék. Vagya azt mondják, hogy nincs, de van taxi: azokat késlekedés nélkül rúgd seggbe és kérdezz meg valaki mást.Lehetõleg ne taxist.

Hogy miként lehet bemenni KL-ba a nemzetközi reptérrõl, arra van több megoldás is itt az utazas.com -on, de minket nem érintett, mert Melakaba buszoztunk egybõl, ahogy megérkeztünk Malajziába. Aztán busszal KL, majd Air Asiaval Borneo, onnan visszajõve Taman Negara és Cameron, majd Langkawi volt a program és onnan KL megint az Air Asiaval.
De minek utazgatsz egyáltalán: inkább vedd meg az Indokinában söröztem könyvet a http://www.alexandra.hu-n, 25 % kedvezménnyel. :-))