Scott Ritter,

#238670 Hozzászólás

Erik
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Scott Ritter,

az ENSZ fegyverellenore volt 1991 es 98 kozott Irak-ban, kesobb az iraki haboru egyik legfobb kritikusa nemreg megjelent konyveben (Target Iran) leszogezi:
“Ne legyen ketseg affelol, hogy ha Amerika hadba szall Irannal, az a haboru Izraelben lett kitervelve, sehol mashol.”
Ritter kettos lojalitassal vadolja az “American Israel Public Affairs Committee”-t (AIPAC), Bush tanacsadoi hatteret, ami szinte kizarolag befolyasos Zsido szarmazasu politikusokbol all.
Inditvanyozta, hogy a szervezetet nyilvanitsak idegen ugynoksegge.
Az AIPAC es a Washington-i Izraeli Nagykovetseg elharitotta a kommentar lehetoseget.
“Ha Iran ugy dontene, hogy politikai celokbol nuklearis fegyvert epit, tiz ev kell neki, mire megvalosithatova valik a terv. Az USA-nak ropke 5 hetbe kerul, hogy felallitson egy olyan haderot, ami porig rombolja Irant. Nem hinnem, hogy Iran megkockaztatna.” – irja Ritter.
Izraelnek semmi nem draga, ha az amerikai nagy testver fizeti a szamlat. Evente 3 milliard $US tamogatast kap Israel Amerikatol, amivel nem kell elszamolnia. Ezen felul egyeb tamogatasokban is reszesul. Israel az egyetlen allam a Foldon, ahova nem mehetnek be fegyverellenorok a thermonuklearis arzenalt ellenorizni. Israel bir a negyedik legnagyobb nuklearis haderovel a vilagon. Israel az egyetlen onmagat demokratikusnak nevezo allam, ahol a Legfelsobb Birosag nem tiltja a kinzassal vallatas eszkozet.
Mi pedig ulunk otthon, es nezzuk a meghato hollywood-i filmeket a koncentracios taborokrol, a “szegeny kiirtott nep”-rol, akik soha a vilagtortenelem soran nem voltak ennyire gazdagok es befolyasosak. Es a CNN nev szerint beszamol a palesztinok altal vegrehajtott ongyilkos merenyletek Zsido aldozatairol, de nem szamol be az izraeli tankok altal hatbalott palesztin es libanoni gyerekrol, es a bulldozerek altal letarolt tobbszaz palesztin-lakta otthonrol, es arrol sem, hogy ki kezdett betolakodni a masik nep territoriumara, es hogy ki az aggresszor jelenleg.

Peace