segitseg

#210665 Hozzászólás

Gabor14
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

segitseg

Hello

Az ugyved meg tudja mondani hogy be adhatod-e hosszabitasra. Altalaban az max $40 kiderul (mar mint az ugyvedi koltseg)

Sokan maradnak itt illegalisan, mert ugy gondoljak, hogy meg igy is jobban elnek mint magyarban. Persze a dontes mindig az egyene, es ezt mas nem tudja meghozni helyetted. En legalisan dolgozok itt (L1-A vizummal) es kb 6 het mulva van zoldkatam szoval a problema nem igazan erint. De viszont attol meg tanacsot / segitseget (ha tudok) szivesen adok. Mere vagy? En Californiaban.

Ha tul leped az I94 lejarta napjat, akkor utana meg van 6 honapod hogy legalizald valahogy a statuszodat ha jol tudom. Utana mar nagyon nehez (lehetetlen).

Igazabol sok kiut nincs. Diakvizumot nem kapsz B1/B2 vizumbol “F” ill “J” vizumot mar nem adnak. Kell egy I20 papir amit a suli add. Haveromnak a nyelv iskola adta miutan befizette a $400 (1 havi tandij) Elemnt Pestre es kapott F1 vizumot, igaz volt penze a bankba neki, szoval tudta bizonyitani hogy meg tud itt elni.

Munkavizumot csak (szinte) diplomaval lehet kapni. Nem tudom hogy van-e. Ha igen akkor probalj olyan munka adott talalni, akki elintezi a H1B vizumot. Kovetelmeny munkaajanlatt, nyelvtudas es diploma. A munkaado megkeri a I129 papir (ez kb 3-6 honap). Persze te addig nem vagy itt:). Ezzel bemesz a kovetsegre (mar mint a I 129 petition for non-immigrant worker cimu papir)es akkor kapsz egy H1B vizumot. Ha a munkaadod is tamogatja, akkor erre kapsz zoldkartyat kb 5 ev alatt.

Ha meg kell valami irjal, de lehetoleg maganba, mert csak beneztem a forumba es gyulolom hogy sosem segit senki a masikon, pedig nem sok ido egy e-mail megirasa.

Gabor