Segítség kellene!

#397340 Hozzászólás

Segítség kellene!

Sziasztok! Gyors segítség kellene. Október 18-án indulunk Japánba, méghozzá Osakába. Hárman megyünk, ebbõl 1 hölgy. Pénzünk nem sok, így egy vagy két hetet maradunk attól függõen, hogy mikor fogy el.

Elsõsorban abban kellene a segítségetek, hogy mik azok a fõbb túristacsomópontok (városok, tájegységek), amit mindenképpen érdemes megnézni ha kevés idõd van (lehetõleg Osakától elérhetõ távolságra, azaz ua. szigeten), és hogy hogyan a legolcsóbb odajutni. Azt is tudnunk kellene, hogy a Japán Rail Pass-t érdemes-e megvenni (tulajdonképpen ez a legfontosabb kérdés, mert hogy állítólag csak itthon lehet megvenni és mert baromi drága), vagy ha mondjuk Osakán kívül csak 2-3 helyre megyünk (pl. Tikio, Fuji, Kioto), olcsóbbak-e a szimpla vonan vagy buszjegyek. Az is érdekelne, hogy milyen kedvezményeket lehet igénybe venni (pl. nemzetközi diák) az utazások során.

Arra is kellene tipp, hogy a városokban hogy a legcélszerûbb megoldani a közlekedést, pl. van-e napi vagy hétvégi jegy. És utoljára, hogy milyen szállásokat ajánlotok 2-3 éjszakákra, szintén a lehetõ legolcsóbban (pl. YMCA, ilyesmik), ahol lesz is hely és esetleg még be is tudunk foglalni. Az sem baj – sõt az lenne a legkirályabb -, ha magánszálláson tudnánk megszállni.

És legeslegutoljára: hogy is van a dolog ezekkel a húszforintosokkal? Hova is kellene ezeket dobálni?