semmi szükség utazási irodára

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Mexico semmi szükség utazási irodára

#295932 Hozzászólás

Borsi

semmi szükség utazási irodára

Nyugodtan fogjatok bele egyénileg, teljesen felesleges százezrekkel többet fizetni az útért (ez nem túlzás!) egy utazási irodának.
Nézz jól körül a repülõjegyek között, mert nagyon nagy különbségek lehetnek az árak között (pl. idén februárban Cancún Mexikóvároson keresztül bécsi indulással kb. 100ezer Ft-tal olcsóbb, mintha Európából közvetlenül Cancúnba repülnél, a bp-i indulásra ugyanez igaz, azaz érdemes kimenni inkább Bécsbe.) Vegyél egy jó útikönyvet, nekünk a Lonely Planet jött be, de van 2006-os Footprint Közép-Amerika is, ami nagyon friss, most rágom át magam rajta, és ez sem rossz.
Egy kis alapfokú spanyol csodákat tud mûvelni, rögtön megnyílnak az emberek, sokkal könnyebb lesz az egész út.
3 hétnél rövidebb idõre szinte nem érdemes elindulni (márcsak az ár-érték arány miatt is, mivel a repjegy 200ezer-nél kezdõdik…), ennyi idõ alatt be lehet járni pl. a Yucatánt, vagy Mexikóvárosból kiindulva a középsõ országrészt, esetleg megtoldva egy kis csendes-óceán parti pihenéssel.
Január és március között érdemes Baja Californiát is számításba venni, mert ilyenkor százával jönnek le oda a bálnák Alaszkából és fantasztikus élmény, hogy csónakkal ki lehet menni közéjük a tengerre, még azt is hagyják, hogy az ember megsimogassa a hátukat! (Tényleg így van, mi is átéltük, sosem fogom elfelejteni az élményt).
Minden rajta van az interneten, ha akarod, az egész utat meg tudod itthonról szervezni a karosszékbõl.

Ha bármi info kell, szívesen segítek.