Sokan ezt mondjak?

#237723 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Sokan ezt mondjak?

“Sokan azt mondjak: megnovekedett annak az eselye hogy a fejlett demokraciakban 10-20 eves tavlatban akar diktatorikus rendszerek is kialakulhatnak “

En ezt mar regota irom, de persze a dolgot nem en talaltam ki, hanem Alexander Tyler 1787-ben, aki tanulmanyozta a demokraciakat es levezette az elkorcsosulasuk folyamatat es az onkenyuralomba valo hanyatlasukat.

Ami a vilagon az allami burokraciak novekvo befolyasat illeti:

Teljesen igaz, hogy ez a trend. Mit hoznak fel a politikusok erre mentseget? A vilagvalsagot temeszetesen. A vilagvalsag okat a politikusok abban latjak, hogy tul nagy szabadsag volt, nem eleg allami kontrol. Obama europai stilusu szocializmust akar, hogy megakadalyozza a valsag sulyosbodasat es az ujabb valsagok kialakulasat. Nos, legutobbi infoim szerint Europaban, ahol mar evtizedek ota mukodik a szocializmus, sokkal nagyobb a valsag, mint itt!

A valsag okai kulonben nagyreszt az allami burokraciakban talalhatok az USA-ban es Europaban is. Nevezetesen: A liberalisokban, akik elhitettek a tomegekkel, hogy minden JAR nekik, sajat lakas, auto, plazma tv, ingyen oktatas, egeszsegugy, munkahely, segely, minden, amit csak kivan a barom nep. Minden jar mindenkinek. Dolgozni persze nem kotelezo semmiert. Ezert vannak a bankok, nekik van penzuk – mondta az allam – ami tamogatta a bankokat, mogejuk allt es fedezetet adott nekik, hogy felelotlenul szorjak a penzt funek-fanak. A lenyeg, hogy a bunkok jol eljenek es ujra rank szavazzanak!!!

Nos, kiderult, hogy a bankoknak is veges a tokejuk! Ki hitte volna??? A penz elfogyott. Most kellene fizetni vissza a kolcsonoket, de hat arrol nem volt szo!!!

Diohejban, ami tortent az az, hogy a liberalisok segitettek az ostoba tomegeknek eltapsolni a vilag megtakaritott penzet.

Ezert most, mindenki szopik, amig ujra el nem kezdenek az emberek tobb erteket teremteni, mint amennyit fogyasztanak. Ez az egyeduli kiut a valsagbol. Az ujabb kolcsonok, amiket most mar az allamok vesznek fol – mivel a bonkok mar bedoltek – ha meg van kitol, ha meg nincs, akkor nyomtatnak, csak sulyosbitani fogjak a helyzetet. Miert? Mert ez az uj kolcson penz ugyanugy el lesz tapsolva es amikor ez is elfogyott, akkor meg egy oriasi adossag is lesz mindenki nyakaba, azon tul, hogy semmi toke nem maradt a vilagon olyan beruhazasokra, amik hasznot is hoznak, vagyis amikre epul a gazdasag. A vilag allamai kiszippantja a toket a piacrol, mint az oxigent, ami nelkul nemhogy tuz nincs, de a parazs is kialszik.

Miert tapsoljak el az allamok az uj kolcsonoket? Mert tovabbra is az a celjuk, hogy az emberek jol eljenek, ahogy megszoktak, vagyis tobbet fogyaszthassanak, mint amennyit megtermelnek. Az allamok olyan fuggove valtak a penzkolteshez, mint egy heroin fuggo a heroinhoz. Ami nem csoda. Ha az allam nem koltene el az utolso fillereket is a kulonbozo segely programokra, hogy probaljak az eletszinvonlat szinten tartani, akkor az rohamosan csokkenne es a politikusok hamar a villanypoznakon talalnak magukat. Ezert a koltekezes addig megy, amig az utolso filler is elfogyott. Ha mar nem lesz, aki kolcsonozzon, akkor majd elveszik eroszakkal!

Ekkor jon majd az igazi vilagvalsag, ami egy totalis anarchiahoz, vagy rabszolgasaghoz fog vezetni.

Minaddig, amig az emberek nem tanuljak meg a kovetkezoket, addig nincs esely a valsag megoldasahoz:

Fogyasztani csak akkor lehet, ha a termeket valaki elobb megtermelte! Kolcsonbol elni nem lehet az idok vegezeteig! Sajnos ilyen rendszert meg nem talalt fel senki:(

Ami a bankokat illeti:

A szabadpiaci elvek szerint ezeknek a bankoknak tonkre kell menniuk, ami abszolut a legjobb megoldas lenne. Egy a problema ezzel: Ha a legnagyobb bankok becsodolnek, a kisebbek lehet, hogy nem tudjak hirtelen felvenni a fonalat es ez nagyon sok nyereseges vallalat bedoleset is jelentene, akik hitelbol finanszirozzak a mukodesuket, novekedesuket. Erre tehat kell egy athidalo megoldast talalni, ezert az ideiglenes allamositas nem egy tragedia. Erre mar tobbszor volt pelda a tortenelemben, Alan Greenspan szerint minden 100 evben egyszer.

Ami a dollar nyomtast illeti, az totalis baromsag! A dollar inflacioja elkerulhetetlen lesz, a kerdes csak a merteke.