Szakacs,

#243390 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Szakacs,

szerintem az informacioidat ne az indianos filmekbol vegyed:)

Az europai bevandorlok pedig nem a propaganda miatt vandorolnak az uj vilagba, hanem a jobb elet miatt. Az USA-ban meg a gyarmati idok alatt is jobb volt az eletszinvonal, mint Europaban, mig mindenhol mashol az amerikai kontinensen rosszabb volt es most is rosszabb, tehat oda senki nem megy.

Ami az indianok “irtasat” illeti, legyszives ird le a szamot, hogy hany indiant “irtottak ki” az europai telepesek E-Amerikaban. Ameddig ezzel a szammal nem tudsz szolgalni, addig pont annyit er a szofosasod, mintha a seggedbol dolne.

Namost, ami a “…a hegyekben ott is jó eséllyel megõrizték volna a kúltúrájukat szokásaikat akárcsak délamerikában.” abszolut idiotizmusodat illeti:

Ez a “kultura”, amirol te makogsz, mas neven “nyomor”-nak nevezheto. Del Amerika nyomorban el, amit te “kulturanak” nevezel, az USA-ban az indianok viszont Cadillacekkel jarnak, nem szamarhaton, ami szerintem a jolet jele, szerinted pedig a “kultura” elvesztese.

Nos, szerintem, latogassal el a csangokhoz, figyeld meg, hogy ok milyen jol “megoriztek a kulturajukat” a magyarorszagi magyarokhoz kepest. Kivancsi vagyok, hogy hany napot birnal ott ki. A csangok tomegestul vandorolnak nyugatra, de nyugatrol senki nem vandorol a csango foldre a “kultura” miatt. Hasonlokeppen a del-amerikai indianok tomegesen vandorolnak az USA-ba, mert kivan a faszuk a szamarhaton jarassal, sokkal inkabb vezetnenek egy Cadillacet.

Szuro

“Ami az USA, vagy akár Magyarország gazdasági fejlettségi szintjét illeti, itt mindenki meg tud élni a saját munkájából, ki jobban, ki kevésbé, de aki dolgozik, az BIZTOSAN NEM HAL ÉHEN. Ez Afganisztán ilyen területeire nem igaz. Ott csak a nagycsaládok (törzsek) tudnak fennmaradni a mai napig is az egyén egyedül nem. Éppen ezért mindent alá kell rendelni a közösség érdekeinek.”

Ez egy baromsag! Ami mibol ered? Ugye kitalalod?

Nos, a keredes az, hogy vajon a nyugati gazdasag mitol lett olyan fejlett, amilyen es az afgan miert maradt meg azon a szinten, ahol van kb 1000 eve? Elmondjam?

Mert a nyugati kulturak elfogadtak alapigazsagoknak azokat az eszmeket, amiket en is alapeszmeknek tartok, mig az afganok nem fogadtak el ezeket. Ezek kozul nehany pl. a magantulajdon szentsege, a torveny elotti egyenloseg, a szabad profit szerzes lehetosege, stb. Muszlim tarsadalmak teljesen mas alapelvekre epitik a szemetdombjaikat, ugyhogy ne vard, hogy egy olyan tarsadalom, ahol tilos kamatot szamitani a kolcsonadott penzert, az viszi is valamire.