Szakacsze

#243340 Hozzászólás

Szakacsze

Kezdem ott, hogy Bea es Joe nevu utazoktol azert kerdeztek meg, hogy van e naluk zoldseg gyumols mert vedik California mezogazdasagat. Azt is megkerdezik az embertol, hogy jart e farmon mert evvel is vedik a fertozes ellen a farmokat.
Tudnod kell, hogy a 80as evekben volt egy “FRUIT FLY” ami veszelybe sodorta a gyumolcs termelest. Tobb even keresztul permeteztek mindenutt az alamban mire sikerult vissza szoritani. Az allam mezogazdasagara nagyon vigyaznak, mert jelenleg is a legnagyobb bevetelt a farmokbol nyerik.
Az allamba bevezeto foutakon mindenutt van ilyen “Agricultural inspection station” es mindenutt lessitani vagy esetleg megallni kell egy esetleges ellenorzesre. Ha marketban vasarolt gyumolcs van nalad akkor nem gond, de ha farmon vetted azt le kell adni.

Kulonben Kanadaba pl nem szabad fát bevinni. A határnál megkerdik van e fad es ha van akkor azt kikell dobni.
Kanadaban a “Dutch Elm Disase” (szilfavész) miatt vedik az erdoket. Ezek az intezkedesek teljesen esszeruek.

A masik mikor mentel kifele Mexico fele azert nem kellett lasiitani a hatarnal, mert a mekak tudjak, hogy akik befele mennek az orszagukba azok csak jot visznek befele. Viszont vissza fele megneznek azert maguknak.

A secundary checkpointnal ugyan ugy az esetleges illegalisokat probaljak kiszurni de igazabol nem sok sikerrel.

Kulonben nem fogjak Californiat se Coloradot sem Texast Mexiohoz kapcsolni. Akkor sem ha az ott elo mekak mind arra szavaznanak. Az hogy valaki spanyol ajku az nem jelenti azt, hogy meka :D Habar az emberek eloszeretettel altalanositjak oket.
Ez olyan, mint mikor azt mondjak, hogy a Magyarok ciganyok.
Igaznak tunik de nem az. Csak azert mert a Magyarok is loposak viszont meg sem ciganyok.