Szallas

#389523 Hozzászólás

gabor

Szallas

Ha csotanymentes szallast akarsz, ne menj Indiaba. Meg az otcsillagos szallodaban is elofordulnak, es hatalmas peldanyokat is lattam. Reszben a veletlenen is mulik, mert van ugy, hogy hetekig egyet sem latok, aztan meg barhol szalljak meg, mindenutt ott vannak. Patkannyal szobaban meg nem talalkoztam, de uzletekben, kajaldakban, utcan stb surun elofordulnak. Es ha nem szimpatizalsz az allatsereglettel, akkor meg ott vannak a gekkok, akik nagyon aranyosak, csak a fraszt hozzak az emberre, es persze a majmok akik a szobadat, csomagodat kifoszthatjak (Pushkar,Varanasi,Shimla stb). De ezt el kell fogadni, mert ez a helyi valosag, es a csotany meg a gekko nem harap.

A meleg viz, az all-india nehez kerdes. Mindenutt megigerik, aztan megsincs. Gyakran a melegviz csak a fali csapbol van es zuhanybol csak hideg jon, tehat vodorbol kell furdened. A legrosszabb a kozponti meleg viz, mert ha elzarjak, a recepciossal kell telefonon veszekedned erte. A jobbik eset, ha van sajat bojlered a furdoszobaban, es mukodik is es aram is van.

Rs250-tol (kbUSD6) a Paharganjban(Main Bazaar) mar lehet furdoszobas TV-s nem AC-s ketagyas szobat kapni a tobbszaz olcso hotelben. Fentebb es a tobbi India topicban talalhatsz nehany nevet, Anoop, Vivek, Spot, Shelton, Shree Krishna GH stb. A fo gond ott van, hogy az ejszaka erkezo vendegre gyakran rossz szobat soznak ra meg egy jobb hotelben is, mert tudjak, hogy dogfaradt aludni akar es nem fog hajnali egykor az osszes cuccaval uj szallast keresni. Szinte minden elorefoglalt szallassal igy jartam, es aztan veszekedhetsz a recepciossal amennyit akarsz, nem lesz eredmenye. Ha nem jartal meg Indiaban akkor jo tudni, hogy egy olcso szallodai szoba idonkent nagyon lepusztult es lehangolo, hogy meg egy edzett utazonak sincs nagy kedve bemenni, es lehet hogy a szomszedban ugyanazert a penzert egy abszolut korrekt szobat kaphatsz. A szallodak minosege idoben is folyamatosan valtozik. 2004-ben jartam utoljara Delhiben es az altalam latogatott szallasok kozul igy elsore a Sheltont ajanlanam. Egyszeru de tiszta (volt 2002-ben) kb rs500-ert. Talan ir meg valaki akinek van friss tapasztalata. Ha a tisztasag nagyon fontos, es nem akarsz elso ejjel szallas utan rohangalni akkor a 20-30 USd arkategoria, ahol talan biztosra mehetsz, pl a Gold Regency, Polonia, Sea View. De aranyszabaly, hogy a szobaban mindennek a helyes mukodeset ellenorizni kell, a WC-tartalytol a vizcsapig, a ventillatortol a szoba zarjaig. Ja es Indiaban ejjel nappal ricsaj van, ha ez zavar (engem neha nagyon is) vigyel fuldugot.