szempontok

#396121 Hozzászólás

benoe

szempontok

Aha, Zsolt, akkor lassuk csak a szempontlistat:

1. Tenger, 2. Kozbiztonsag, 3. “ejszakai elet” (ez mi? en ejszaka aludni szoktam), 4. “szorakozasi lehetoseget” (mit ertunk “szorakozas” alatt?), 5. kajak.

Tenger. Konkretan MIHEZ kell a tenger? Mert ha az ember udulni szeretne (uszkalni, pancsikolni, labdazni, napozni, stb), ahhoz az EDESVIZU tavak, folyok, stb sokkal megfelelobbek, mint a SOSVIZU tenger. Ha valaki probalta mar mindkettot, nem tudom elkepzelni, milyen okok miatt preferalja azt, hogy a viz sos (nyelj belole egy slukkot), es utana tusolnia kell, hogy lemossa a sot a borerol. Arrol nem is beszelve, hogy tengeparton altalaban nincs arnyek, vinni kell. Folyoparton ott vannak a hus fak. A folyonal folyik a viz, tehat ha az ember uszni akar, akar egyhelyben is megoldhatja, nem kell sehova menni aztan visszajonni (mint a futopad). En imadom a tengert, de NEM a beach-ek miatt, azok inkabb a “pain in the ass” kategoria: a tenger vitorlazasra jo, mert jo szelek vannak.

2. Kozbiztonsag. Ha az ember megfeleloen tud alkalmazkodni, akkor MINDEN hely biztonsagos. Ahol lonek pl, ott olyan ruhaba kell oltozni, amire NEM lonek. Ecceru. Ahol lopnak, ott szegenynek kell oltozni. Ahol meg istenitik a gazdagokat, copy rolexszel es draganak latszo oltonyben kell jarni-kelni. Ez relativ, okos ember pulzusa minden kornyezetben pontosan ugyanannyi, ha atlatja, mik a helyi jatekszabalyok.

3. Ezt az ejszakai eletet nem ertem, bar igaz, soha nem is ertettem… ha valaki ejszaka el, akkor nappal mit csinal? Mert 4-8 ora alvas minden emberi szervezetnek kell. Valamint mondjon mar nekem valaki valamit, amit CSAK ejszaka lehet csinalni, nappal nem… mert amig ilyen nincs, addig en ejszaka alszom, nappal tevekenykedek. Ha a baszasra gondol valaki “ejszakai elet” alatt, az van minden orszagban. Mindenhol basznak az emberek, kulonben kihalna az emberiseg. Teny, hogy sok helyen ugy csinalnak, mintha nem, de akkor is. Csinaljak. Csak meg kell talalni a kulcsot az adott kulturahoz. Arrol lehet szo, hogy Thaifoldon, csakugy, mint Hollandiaban, EGYERTELMUBBE tettek az alacsonyabb IQ-ju homo erectusok szamara, hogy ejszaka=szex. De ettol fuggetlenul a legdurvabb kommunista diktaturaban is lehet szexelni, ejjel is, nappal is. Csak rajtad all, hogy megtalalod-e a megfelelo partnert hozza zaros idon belul. IQ teszt.

4. Szorakozasi lehetoseg alatt operat, szinhazat, koncertet ertunk? Minimum 1 db van minden orszagban, szerintem. Bar lehet, hogy Thaifold a kultura teren messze vezet a regioban. Ez szamomra is vonzo lehet, meg kell majd vizsgalni a kerdest. Egyelore meg nem hallottam kulturkorokben arrol, hogy Pavarotti a bangkoki operaban akart volna fellepni, de meg fogom guglizni, lehet, hogy valtoztak a dolgok. Esetleg helyi kulturalis elet? Az erdekes lehet. Ez egy fontos szempont lehet, valoban. Muzeumok, szinhazak, koncerttermek, sportolasi lehetosegek… lehet, hogy ebben Thaifold a legjobb.

5. Re kaja, a thai konyha valoban nagggggggyon finom!! Nem ismerek senkit, aki ne rajongana erte. En meg Kinaban is gyakran mentem thai ettermekbe, egyszeruen mert jo volt a kiszolgalas, finom a kaja. Profi!! El kell ismerni.

Na most mar tenyleg meg kene nezni sajat szemmel is :-)