Szerintem

#437143 Hozzászólás

Laci

Szerintem

a topicrombolók akkor érik el céljukat, ha reagál valaki a mondókájukra. A topic címe szerint itt a csadorról kellene értekezni (bár mi sem azt tesszük már jó régóta), mindenesetre akit a szilikonmellek, szõrtelenítési technikák érdekelnek a váróteremben kéretik egy “Kinek mi a véleménye a szilikonmellekrõl” c. topikot nyitni.
Hogy egy picit közeledjünk a témához, az arab lányok is szõrtelenítik magukat (mindenhol), ezt az iszlám is elõírja. Egyúttal megragadnám az alkalmat egy budapesti szír ismerõsöm szõrtelenítõszalonját hadd reklámozzam: http://www.leilatitka.hu/ Szõrtelenítés ügyben többet nem tudok nyilatkozni:-)
Komolyra fordítva a szót:
Mária: de azért majd elõbb-utóbb csak sikerül bevágódnia is:-)
Klem: hát igen, az örmény lányok azokkal a hatalmas koromfekete szemekkel…ha már vallási sokféleség, õk is kétfélék lehetnek: örmény katolikus, vagy örmény apostoli.
A külügyben meg szerintem tiszta bolondok ülnek. Pár haverommal már párszor próbáltuk kitalálni, hogy Irán mitõl veszélyes, igazából 2 dolgot sikerült összeszedni. Az egyik a kb.10 évente bekövetkezõ katasztrofális méretû földrengések, legutóbb 2003 telén 40 000 ember halt meg a Bam környéki földmozgásokban. A másik a Damawand (Teherántól É-ra, vulkanikus hegy) oldalából pöfögõ kénhidrogénes solfatárák. A földrengéssel sajnos nem lehet mit csinálni, ez utóbbiakat viszont hegymászás során ki lehet kerülni, és nem szaglászgatni a vulgáni gázokat. A perzsák viszont végtelenül barátságosak.
Az én Selyemutamból még Kína, és a közép-ázsiai köztársaságok hiányoznak, a többi kész:) Nem a Bárdi filmjére gondoltam, hanem a japánra. A 90-es évek elején adták, talán 2x is.
Unalmas: a filmet nem láttam, de a legszebb csempés-mecsetek Iránban vannak. Minden városnak megvan a jellegzetes stílusa, jól elkülöníthetõk az esfahani, yazdi, shirazi motívumok. Nekem Yazd (magyarosan, ahogy Vámbéry írta Jezd) a kedvencem. Sivatagi oázisvároska, nincs modern része, tradicionális házak, sikátorok, itt-ott kupolák emelkednek ki, meg persze a jellegzetes dupla minaretek, kékeszöld csempékkel. Ha keresõbe beírsz olyat, hogy Yazd, Amirchakmak, pics biztos kidob pár képet. Jezd másik érdekessége, hogy a perzsa õsvallást követõk (zoroasztriánusok) egyik központja. Templomaikban folyton ég a szent láng, ami a “jó” istenüket, Ahura Mazdát jelképezi. A gonosz isten pedig Ahrimán. Hitük szerint a világot ezen két erõ állandó harca alakítja.
Sophie: szerintem egyes szaudiak öltözködése a burkánál is durvább, azon legalább lyukak vannak. Látni olyat, hogy semmi nincs. Pl. pár nappal ezelõtt, amit írtam az aleppói lányokról, azt is így kell elképzelni. Normál (hosszú, muszlim nõiruha) a fejen pedig nem kendõ, hanem egy (ált. fekete) lepel, ami teljesen beborítja, nincs rajt rács sem. Úgy nagyjából 5-10%-ra saccolom az így járkáló aleppói nõket. Mondjuk az örmény negyedben már picit más divat van:-)
Na, én most egy hétig nem leszek, mindenkinek jó mulatást!