Szerintem

#194340 Hozzászólás

Nyau

Szerintem

a legtöbb hozzászóló magába szállhatna egy kicsit…
Nem hinném, hogy az összes magyar ember “bunkó”, “paraszt”, “hazudozó” stb. lenne, én legalábbis magamból indulok ki, és tudom, hogy én igenis büszke vagyok Magyarországra, és a magyar emberekre. Soha nem szabad általánosítani néhány rossz példa alapján. Én is tapasztaltam, hogy néhány honfitársunk Amerikába “szakadása” után nem hajlandó többé magyarokkal érintkezni, legszívesebben a nyelvet is elfelejtené és próbál amerikaivá válni, hogy elfogadják (?). Ez tényleg kisebbrendûségre utal és nagyon elszomorító, hogy egyes emberek ténylegesen szégyellik a származásukat, pedig szerintem nem az a lényeg, hogy honnan jöttél vagy hogy mit gondolnak rólad, hanem az, hogy ki vagy valójában. A magyarok (és ez otthon is igaz szerintem) túl sokat törõdnek azzal, hogy mások hogyan látják õket, és kinek akarnak látszani, nem pedig azzal, hogy kik is õk igazán.
Én még csak 3 hónapja élek az USA-ban, délen (itt nincs túl sok magyar), de akikkel találkoztam, azok mind nagyon kedvesek és barátságosak és normálisak voltak. Itt elég erõs a magyarok közti összetartás, próbálják tartani a szokásokat (2 hete voltam egy tradicionális magyar lagzin). Igaz, hogy az itt lévõ magyarok majdnem mind orvoskutatók, vagy tanárok az egyetemen (tanuló csak én vagyok egyedül), és itt elérkeztünk a vita egy kényes pontjához: gondolom azt mindeki érzi, hogy a tanulmányi végzettség és az általános mûveltség nagyban befolyásolja az ittlévõk viselkedését és kulturáltságát… Természetesen tisztelet a kivételnek.
Szóval a lényeg, hogy mindenki gondolkozzon egy kicsit, mielõtt ócsárolja akár Amerikát és az amerikaiakat, akár a magyarokat és Mo-ot. Különösen azok, akik turistavízummal, illegálisan dolgoznak itt éveket, és akik miatt Mo. hírnevet szerzett a feketemunkásairól.