Szerintem

#223642 Hozzászólás

BK
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Szerintem

itt próbálkozzatok az EU-ban. Az a lehetõ leggyorsabb, amit lehet csinálni. Esetleg nézzétek meg Dániát, azt hallottam, hogy vannak kint magyar agrármérnökök, akik pl mezõgazdasági munkákat csinálnak, saját gépekkel. Hollandia vagy Belgium is nagyon jó hely. Németországban meg elég olcsók az ingatlanok
Én inkább ezekben gondolkodnék, mint Spanyolország, mivel összehasonlíthatatlanul gazdagabb országok
A letelepedés mindenhol úgy megy , ha nem rögtön egy munkáltatóhoz mész, hogy elõször vagy kötsz egy bérlati szerzõdést vagy veszel ingatlant vagyis lakcím igazolást szerzel. A lakcím igazolással, meg igényelheted az ottani TB számot és már le is vagy telepedve. A másik mód a lakcím igazolásra az, hogy becserélteted a magyar jogsid , ekkor kapsz egy ottani igazolványt, ami lakcímet igazol.
Elvileg ha bedolgozol egy kinti vállalkozónak, akkor a magyar számlát is be tudják fogadni, de azért jobb ha ottani céged van. Az adózás az másként van országonként pl az Egyesült Királyságban potom pénz a havi költséged self employed-ként. Hollandiában pl már több feltételnek kell megfelelni. Szinte mindenhol vannak már magyar könyvelõk akik segítenek a cég megindításában. Ha a gyerekek tudnak jól idegennyelven , akkor már õk is tudnának segíteni a letelepedésben, mivel a nyelvismeret az égetõen fontos bárhova mész.
Én azt látnám reálisnak , hogy a szakmádban dolgozz, és farmokon van is erre lehetõség , mint kezdõ lépést megtenni
Ide Magyarországra nem fog a kutya sem jönni 70 millio forintért. Ez az ország kívülrõl is halottnak látszik. sajnos
Ki az a hülye, aki ide telepszik? Még vagy 2-3 évig húzzuk, utána még pokolibb szegénység jön. Orbánék jobban járnak, ha elbukják 2014-et, mert a nagyon kemény világ még csak ezután jön….