szerintem is megoldhato a dolog,

#432107 Hozzászólás

laci

szerintem is megoldhato a dolog,

hiszen nem arrol volt szo, hogy az 1-2 ev minden megelhetesi koltsegenek is ki kell jonni az 1 millabol…ha jol ertem.
Szamoljunk egy kicsit:
repjegy adokkal, stb: max 300000
laza iskola feleves tandija, amit eleg felevente fizetni, de kapsz ra vizumot 1-2 evre is, es a bejarast sem kell tul komolyan venni: max 300000
Otthon meg be kell mutatni annyi penzt a vizumigenyleskor amennyi idore jossz: havonta 1000 dollar legyen kb. (2 evre 3 milla korul mar eleg)
vizum, stb papirmunkak, ugyintezes, utanajaras: max 80000
Itt Sydney-ben van alberlet dogivel, de azt Magyarorszagrol kivenni lehetetlen, elobb ide kell jonni, es jobbfajta backpackers szallast keresni: heti 20000-rel lehet szamolni. Vagy megkerni valakit, hogy vegyen ki neked egy albit ahova majd te jossz.
Ossze megelhetesi koltseg itt sydney-ben mindenestul kijon szerintem max heti 40000 forintbol, es abba mar utazasi berlet, sorozes, stb is belefer.
Szoval itt vagy, klassz vagy, es mindenutt boven szamolva is belefersz az 1 millaba.
A gondok majd ott kezdodnek, hogy legalisan csak kb 1-2 honap mulva fogsz dolgozni, mert addigra kepod meg az itteni vizumot, es addig is elni kell. Masreszt el kell donteni, hogy nyaralni akarsz vagy penzt is keresni, mert a ketto altalaban uti egymast. Diakoknak elsosorban a “galya” munkak johetnek szoba, es a komoly munkahelyeken nemigen foglalkoznak veled, ha kiderul hogy diak vagy. Foleg, ha nincs elismertetve a vegzettseged az illetekes ausztral hivatallal, vagyis itt nem ervenyes a pl. diplomad.
Nagyjabol ennyi a kijutas, a tobbi mar csak rajtad all.
Persze ha a penz nem gond, akkor ezek a gondok nem gondok es megint csak klassz vagy.