Szerintem meg vidéken rosszabb

Kezdőlap utazas.com Fórum Magyarország Milyen a kozbiztonsag ma MO-on Szerintem meg vidéken rosszabb

#310859 Hozzászólás

Kuti László

Szerintem meg vidéken rosszabb

Én a budapesti agglomerációs területen élek, itt is a parkolóból lopások, és a hétvégi ház feltörések a leggyakoribbak. Meg a színesfém lopás. Az itteni rendõrõrs elég jól felderíti ezeket. Volt, hogy a rendõrség szólt az áldozatnak, hogy lopás történt, és megvan a tettes is! Az áldozat meg elõször kiröhögte a rendõröket! A helyi újságban megjelenõ statisztika szerint meg a családi botrány a leggyakoribb, de ez nincs a figyelem középpontjában! Pedig ez az egyik legveszélyesebb jelenség!

De a közbiztonság a kisebb településeken rosszabb, mint a nagyvárosokban! Ez nem statisztikai adat, saját tapasztalat! Volt, hogy vidéki kis faluban, egy éjszaka alatt egy egész utcából eltûntek az állatok és a zöldségtermés! Nem is egyszer! A vidéki falusi diszkókban meg gyakoribb a tömegverekedés. Szinte minden diszkórendezvény tömegverekedéssel végzõdik. A hülyék azt hiszik, ezzel utánozzák a nagyvárosiakat. És ha ott valakit jól elvernek (mondjuk csonttörés, de lehet akár félholtra is!), nem feljelentést tenni rohan, hanem a haverjaihoz, és a jövõ heti forduló az övék…És ez Nyugat-Magyarországon is így van. Nem csak most, de 93-ban,97-ben és 99-ben is így volt.

Az autósok szivatásáról meg annyit, hogy jól teszik! Mert nálunk akinek autója van, az az erõsebb. Minél nagyobb kocsija van, annál inkább! Nem egy olyan esetet láttam, hogy az autós inkább az árokba hajtva kerülte meg a szembejövõt, minthogy lassított volna! Minek? A szembejövõ kis mazsola ne higgye, hogy erõsebb és jobb! Volt, hogy egy útszûkületbe egyszerre két ilyen állat akart behajtani. Az egyik az utolsó pillanatban füstölgõ gumikkal állt meg. Gondolom, azóta se heverte ki ezt a szégyent!

De amíg a bíróságok azt mondják ki, hogy az országút Császárainak mindent szabad, a békés közlekedõk nem lesznek biztonságban az utakon.