Szeva Mindenki!

#182424 Hozzászólás

Ayac
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Szeva Mindenki!

A hazassag nem arra valo, hogy az ember papirokat szerezzen. Mindenki kepes lehet ra, hogy Amerikaba legalisan kijojjon, onnantol fogva meg csak szerencse, ratermettseg es esetleg kapcsolatok kerdese, hogy LEGALISAN meg talalja-e a helyet.
A problema ott van, hogy a legalis utert fizetni es dolgozni kell de kemenyen es ezt sokan at akajak ugrani, amin nem csodalkozom.
Egy ilyen “ugras” viszont nem jar egyedul, az eremnek mindig ket oldala van ezt nem szabadna elfelejteni.

Az amcsiknak arrol fogalma sincs, hogy nekunk, akik becsuletes uton akarnak szerencset probalni, mennyi megprobaltatason kell keresztulmenni es milyen penzeket kell letenni a megfelelo hivatalos szerveknek, hogy kiadjak a szukseges papirokat. A sok lehuto ott az INS-nel, meg az amcsi munkanelkuliek, meg a bevandolro ugyvedek ezekbol a penzekbol tartjak fenn magukat, ugyhogy orulhetnek, hogy van aki fizeti oket.
Emellett meg raadasul deportalasnak is ki vagyunk szolgaltatva ha a vizum lejar vagy az illetot elbocsajtjak a munkahelyerol es nincs zold kartyaja. Persze aki idejott az ezzel tisztaban van, vagy legalabbis hamar megvilagosodik elotte a dolog es ha nem tetszik akkor nem muszaj itt maradni.
Az a bizonyos “Amerikai Magyar Srac” viszont jobban teszi ha elszamol haromig mielott kinyitja azt a nagyon szelsoseges szajat. Ugy latom nem sok fogalma van az itteni magyarsagrol. Persze vannak troger elemek mindenutt, de az itteniek legtobbje NEM illegalisan van itt es mellesleg nem keves hasznot hajtanak az orszagnak, eppen azert, mert ilyen magasak a bejutas kovetelmenyei. Legtobben tudomanyos szakemberek, muveszek, akik nem restek dolgozni es tobbnyire sokkal ratermettebbek, magasabban kepzettek, mint “egyenrangu” amerikai tarsaik. Azert is, mert minket nem kenyeztetett el az elet ugy, mint azokat, akik Amerikaban nottek fel. Megneznelek AmerikaiBoy, hogy mihez kezdenel Magyarorszagon magaddal?? Hogy tudnal megelni??? Mire vagy olyan huuuu de buszke? Asszem harom muszak es ehber megtanitana arra, hogy jobban tiszteld a vilag masik oldalan levoket, akik mellesleg valamilyen szinten a “falubeli” tarsaid. Egesz Amerikat immigransok epitettek fel es epitik ma is, koztuk nagyon sok magyar.

Honleany, szerintem probalj meg turista vizummal atvergodni es nezz korul mik a lehetosegek, bar ezt jobb elotte elokesziteni, uatnajarni az interneten. Amugy meg inkabb Kanadat javasolnam ha mar ennyire nyugatra vagysz. Oda sokkal konnyebb bejutni, munkavallalasi engedelyt is siman adnak (apolonok ott nagyon kellenek) es 3 ev munkaviszony utan kanadai allampolgar lehetsz es aztan azt csinalsz amit akarsz, teljesen legalisan…