szia

#208405 Hozzászólás

an
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

szia

Szia Bonca !

Az egészségügyi ellátás ingyenes,ha beregisztrálsz egy háziorvoshoz,ehhez útlevél és lakcímigazolás kell majd,a sürgõsségi ellátás enélkül is ingyenes.Sajnálom de ilyen pici babáról,mint majd a tied is lesz nincs tapasztalatom,hisz az én fiam már 8 éves,de amikor idejöttünk minden védooltást megkapott ami itt kötelezõ,szerintem ez ugyanugy mûködik itt is mint Mo.-n.
Az elindulás abban a sorrendben ahogy irtad állás a férjednek,lakás és szerintem csak utánna gyere te a gyerekekkel.
A gyerekek után child benefitet igényelhetsz,ez olyan mint otthon a családi pótlék,én 1 gyerek után kapok heti 17,50-et.És még a child tax-ot is kérheted,ez olyan adójóváírás féle.És ez keresettõl függ hogy mennyit kapsz vissza,de nem egy nagyon nagy összeg.
Ezt kapod itt az államtól,és semmi több,hiába van pici gyereked.
A pénz amit irtál attól függ netto vagy brutto,és attól függ hogy hova szeretnétek menni.Szerintem London a legdrágább lakás szempontjából,fent leirtam már,hogy mennyi egy lakás ott ahol mi lakunk,de ez városrészenként eltérõ, és mennyi kb.a rezsi,de ott elfelejtettem hozzáírni a kb.250 fontos éves vízdíjat.
Egyedül a lakásbérleten tudsz spórolni,mert a rezsi szerintem bárhova mész hasonló,bár ebben nincs tapasztalatom,csak gondolom.
De ezekbõl nagyjából kitudod számolni,hogy mennyi pénzre lesz szükségetek kb.havonta.
És persze az is kérdés,hogy a pici mellett gondolom te nem fogsz dolgozni.
Ez személyes tapasztalat,de gyerek mellett amugy is nagyon nehéz munkát vállalni,ha fizetsz valakinek hogy vigye hozza a gyereket az iskolából és még utána vigyázzon is rá,akkor az már nem éri meg.Ja és akkor a rengeteg iskolai szünetrõl még nem is beszéltem,amikor szintén nincs hova tenni a gyereket.Szóval nehéz.
Tényleg nagyon sok kitartást és sikert kivánok a céljaitokhoz.