szia, csak egy észrevétel:

#274623 Hozzászólás

szia, csak egy észrevétel:

“Nem kritizaltalak titeket Pafrany es nem is akarom megmodani mit, hogy kene csinalni nalatok”
Most nem ütöm le a labdát és nem ollózom ide be amiket írtál arról, hogy mit kellene gyakorolnunk, elõbb-utóbb menni fog… stb. Tehát kritizáltál és meg is mondtad, mit kellene gyakorolnunk, vagy csinálnunk.:-))) De nem gond, minden bizonnyal te is érted amit én akarok mondani, mint ahogy én is értem hogy te mit akarsz. Tulajdonképpen egyetértünk abban, hogy jobb lenne a világ, ha mi magunk is jobbak lennénk benne. Ez nyilvánvaló. Más kérdés, hogy van amikor az ember jobb akarna lenni, de nem igazán tud, mert sem a kormányzata ( amit személy szerint NEM õ választott ) sem a környezetében élõ igénytelen emberek ezt nem értik meg, nem fogadják el, sõt nem is viselik el. Például ha egy kultúr államban telepítesz egy szélerõmûvet a kertedbe, akkor a feleslegedet visszatáplálhatod a hálózatba és még pénzt is kapsz érte. Itt nem. Hivatalosan, elvileg igen, de igazából nem. Miért? Mert.
“..ezt nehez elfogadni, hogy egy ici-pici kisebbseg a nagy tomegek akarata ellenere juttatta ide az orszagot…”
Ha nem tudnám, hogy itthonról kivándorolt külföldön élõ magyar vagy ( legalábbis én így tudom ) akkor azt hinném, hogy egy amerikai vagy, aki most jött a Holdról….
Ha csak néhány példát akarsz arra, hogy hogyan tudja egy icipici kisebbség romba dönteni az országot, akkor figyelmedbe ajánlom az össze -volt- kommunista országot, ahol igenis kisebbség döntött romba mindent: Mo Rákosi, Kádár, Románia Ceausescu, Oroszoknál Sztálin és hagy ne soroljam. Igenis egy kisebbség képes tönkretenni egy országot. Csak korlátlan hatalom kell hozzá.
Visszatérve a tömegek és a kulturált viselkedés témaköréhez, figyelmedbe ajánlom Malcolm Gladwell-tõl a Tipping point címû könyvét, amiben alaposan boncolgatja, hogy egy általános lerohadáson nem lehet úrrá lenni, illetve csak hihetetlen erõfeszítésekkel, anyagi, emberi értelemben. Ez az, amire itthon nincsen kormányzati szándék. Erre értem én azt, hogy én akarok, te is akarsz, de mégsem megy át a dolog. Mert nem olyan a közeg és nem olyan a vezetés. Meg lehetne a közlekedési morált egy perc alatt javítani és vissza lehetne a bûnözést szorítani: minden sarokra kell egy térfigyelõ kamera. Ez lehet hogy kb. fél millió vagy egy millió térfigyelõ kamerát jelent az országban. És? Ez csak pénzkérdés lenne. De nincsen rá szándék, mert nincs. És nincsen rá pénz, mert ellopják. Nem én…
Graffitik. Minden nap át kellene festeni az összes éjjel keletkezett graffitit. Az a tapasztalat, hogy elfogynak elõbb-utóbb. Legalábbis New Yorkban ez történt. Minden éjjel át kellene festeni az összes begraffitizett metrókocsit, vasúti kocsit is. Ezt is megcsinálták New-Yorkban. És a könyv nem azt mondja, hogy nincsen egy db graffiti sem a városban, csak azt hogy nincsen egy hétig ugyanaz a graffiti a városban. És ez óriási különbség.
Szóval szándék ( rendet tenni fizikailag most az utcákon ) és oktatással rendet tenni a jövõre nézve a fejekben. És ehhez meg sok pénz kell. Ami persze volna ebben az országban, csak mi odaadjuk a multiknak tízmilliárdjával munkahelyteremtésre..Mert ilyen a kormányzati hozzá(nk)állás.