Szia SMN!

#293363 Hozzászólás

gumipók

Szia SMN!

Örülök, ha egy kicsit meg tudtalak nyugtatni, igaz ahogy olvasom a soraidat, nem teljesen… Voltam már pár trópusi országban és elmondhatom, hogy én kifejezetten kerestem a kinti állatvilággal a kapcsolatot. De az a szomorú helyzet, hogy alig-alig találkoztam valamivel is. Éppen ezért merem állítani, hogy neked egy ilyen helyen az ottani állatvilággal lesz a legkevesebb gondod… Ezt hidd el nekem. Az, hogy láttatok fényes nappal egy hátán fekvõ madárpókot, az olyan ritka dolog, hogy el sem hiszed. A madárpók ugyanis egy esetben fekszik a hátára, akkor, amikor vedlik. Ezt pedig szinte mindig a lakóüregében teszi. Tehát ezt nappal az üregen kívûl végignézni olyan, mint kb. a Loch-nessi szörnyet a kerti tóban. De ennyit a madárpókokról.
Ami felkeltette a figyelmem, az a következõ mondatod volt:
“De ha maradnak az erdõben akkor semmi bajom velük.”
Erre némi iróniával csak azt tudom mondani, hogy õk az erdõben “vannak maradva”. Csak mi odamegyünk, szállodát építünk, kiülünk a teraszra egy koktéllal és nagyon meglepõdünk, ha õk is ott vannak… Pedig meglepõdésre inkább nekik volna okuk…:-)))

Most nehogy kioktatásnak vedd a dolgot, csak olyan jó ezt a tényt néha eszünkbe juttatni, mert akkor talán nem tartjuk olyan merényletnek ellenünk az õ jelenlétüket. El kell õket viselni és kész, néha sokkal kevesebb gondot okoznak nekünk az állatok, mint az emberek.. ( én pl. sokkal szívesebben találkoznék száz madárpókkal az ágyamban, mint egy fegyveres rablóval odakint egy sötét utcában…:-)))