sziasztok

#208418 Hozzászólás

an
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

sziasztok

Sziasztok!

Cirmos köszi a tanácsi lakásos infot.Megnézem majd.Nem kötik ezt valamilyen összeg alatti fizetéshez?Vagyis ha nagyon magas a keresetünk,akkor gondolom kicsi az esélye hogy kapjunk ilyen lakást.
Most húsvétkor hazamegyünk,de utána utánajárok ennek a lakásvásárlás dolognak személyesen.Ma hivott a barátnõm és õ mesélte,hogy egy magyar kollégája is most vett lakást,és még nincs itt 1 éve sem.Úgyhogy a dolog mûködik,ha a 10%-át leteszed a lakás árának akkor simán megy a kölcsön,persze ez függ a fizetéstõl,mert összesen a fizetés 3x-osát lehet csak felvenni.
Ha van valami jó ötletetek,hogy hol van normális kisváros Kelet-London körül,ahol érdemes körülnéznem,azt megirhatnátok.Mert Londonban olyan magasak a lakásárak,hogy valószínû nem itt kellene keresgélnem.

Elisa :
A gyemekeket elég nehéz megoldani,én 9re viszem a fiam és 3ra kell érte mennem,és ebben az iskolában nincs délutáni felügyelet.Amikor én a fiamat beirattam sajnos erre nem figyeltem.Van olyan iskola ahol van ilyen,ezt megnézem neked mert nem vagyok benne biztos de talán a neve after school valami,egyszer az internetes keresgéléskor akadtam erre rá,de ezért is plusz fizetni kell,és talán itt 5-6ig maradhat a gyerek.
Szünet az iszonyatosan sok van,persze ez a gyereknek nagyon jó,csak a szülõnek nem.
A fiam iskolájában szeptember 5.-én indult a tanév,és a szünetek:
-október 22-október 31
-december 20-január 4
-február 10-február 20
-március 30-április 19
-május 27-junius 6
és ezután már vége van a sulinak július 21.-én.
Elõször én is lementem hidba amikor megláttam.
És az a baj,hogy a legtöbb munkaadónak pont az a legkényesebb idõpont,amikor te vinnéd és hoznád a gyerekeket a suliból.Vagyis 10-14ig a legnehezebb munkát találni.Ugy tudod megoldani,ha a férjed legalább a suliból eltudja hozni õket,vagy vinni.
Próbáltam valakit keresni a fiam mellé,aki legalább csak elhozná délután a suliból és vele lenne 1 vagy 2 órát,de nem nagyon találtam.
De ha most van munkahelyed,lehet,hogy ott megtudod ezt beszélni velük és pozitivan állnak majd hozzád.
Ha itt laknál a közelben én vállalnám õket….
Ha megjöttek a gyerekek,akkor egybõl add be a child benefit-es papirt,és a child tax papirt,mert ezt csak visszamenõleg 3 hónapra tudod igényelni.És egybõl jelentsd be õket az itteni lakcímre,mert hátha ennek is utánanéznek.
Mondjuk nekem a child benefit olyan tortúra volt,hogy már azt mondtam hogy nem is kell,olyan hülye kérdéseket tettek fel telefonon,hogy mióta él velünk a gyerek ,mondom mióta megszületett,de akkor hol volt 2 hónapig,mert õ is csak 2 hónap mulva jött az iskolakezdésre utánunk.És ki volt a gyámja addig,és hogy õ kapott e a gyerek után pénzt,szóval hihetetlen volt,de lehet,hogy csak velem csinálták ezt.Kb 3x töltették ki velem ugyanazokat a papirokat,mert még mindig kellett információ nekik,na de a lakcímünk meg a férjem munkahelye 3x?
Én azt hittem hogy otthon volt bürokrácia,de itt rájöttem,hogy itt van csak igazán.De ez lehet csak a magyar idegességbõl fakad,hogy mi mindig türelmetlenek vagyunk.
Egyszer én is szeretnék addig a nyugalomig eljutni,mint az angolok.
Beadtuk a Residence Permit papirunkat február végén,az egész család.Egybõl irtam egy levelet,hogy a fiam utlevelét kérem vissza,mert április 7.-én utazunk haza.Ma kaptam meg.De már majdnem agyvérzést kaptam,összesen 2 levelet irtam és 2x telefonáltam.
Az angoloknak nem az jelenti az urgently,mint nekünk.

Gondolom nagyon nehéz lehet neked a gyerekek nélkül,hogy bírod?
Biztos nagyon nehéz,de akármit is mond neked akárki,ezt értük teszed,hogy nekik jobb legyen,és jobb is lesz.Az õ jövõjükért csinálod.Szerintem mi már nem magunk miatt vagyunk itt,hanem azért hogy a gyerekeinknek “szebb” világot építsünk.Ez lehet hülyén hangzott,de tényleg komolyan gondolom,ha csak a gyerekemnek jobb lesz akkor én már boldog leszek.

Na sziasztok,és mikor lesz már tavasz?