Sziasztok

#236828 Hozzászólás

Bill21
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Sziasztok

Régen az a mondás járta ahány nyelvet tudsz annyi embert érsz. Ha hinni lehetne a több néven is futó Zöldfülünek, aki az angol nyelv és az amerikai állam elsö számu prokátora ,akkor elég lenne angolul tudni . Bár ezt és más leirtakat is többen cáfolják.

Én öt ha igaz mit ir ,akármilyen is a stilusa sajnos csak “irigylem” , hisz saját bevallása szerint 2 világnyelvet is beszél a magyaron kivül.

De elmondanám hogy én eddig a német és orosz nyelvtudásommal is elég jol elboldogultam , pedig nem felsö fokon beszélem, sajnos angolul min. tudok, és az is igaz hogy néha jol jött!

Söt utoljára tavaly NYC- ban oroszul is tdtam beszélgetni ott élökkel /gruzok stb/
Sajnos nálunk régen csak a gimik oktattak zömmel angol , német francia , vagy spanyol nyelvet és nyelviskola is kevés volt.
Sajna a határok zártsága miatt meg nem volt tömeges turizmus sem és nem volt müholdas TV sem hogy idegen nyelv tanulása gyakorlása jobban elötérbe került volna . Arrol meg hogy külföldön dolgozzunk ill. tanuljunk max. ábrándozni lehettet.
Igy most ezt jóval idösebben amikor már nehezebb kéne potolni.
Azzal magasan nem értek egyet és nem is értem , hogy a sikeresebb Angol nyelvü LP-ket miért nem forditják le magyar nyelvre is!