Szicília gyönyörû!

Kezdőlap utazas.com Fórum Nyugat-Európa Sziciliai körút Szicília gyönyörû!

#127909 Hozzászólás

zizi

Szicília gyönyörû!

Szicíliát nem fogjátok megbánni, az tuti.
Egy kempinget tudok ajánlani, Taorminától kb 6 km (ennyit érzett a lábam:), a hely neve Letojani, ha jól emlékszem, Eurocamping, ez olcsó volt és sátorhelyeken túl lakókocsit is lehet bérelni. Ez 2003 nyári emlék, de szerintem még mindig megvan. közel van a tengerparthoz gyalog is. Taormina látványban verhetetlen,tetszeni fog!Az északi parton Cefalú tényleg jó hely, nekünk is nagyon bejött, bár elég zsufi.A kemping eléggé kint van a városkából ha jól emlékszem, így hagytuk magunkat levadászni egy lakástulaj által a vasútállomáson. a szoba amit kaptunk egy rakás katasztrófa volt (dehát nem luxus körúton voltunk), viszont teljesen a központban laktunk. Ott lehet, hogy érdemes körbe kérdezni a városban olcsó szállás után, mielõtt megrohanjátok a kempinget! Cefalúban este a Dóm-térre érdemes besétálni,ha megengedhetitek, akkor a téren lévõ egyik étteremben megvacsizni, vagy az egyik kávézóban ücsörögni, hihetetlen hangulata van.Ha nem akkor egyszerûen csak leülni a Dóm lépcsõjén, ahogyan a többiek is teszik.
Siracusaban érdemes egyet sétálni az óvárosban,de ne a legnagyobb melegben, mert elolvadtok! Palermoban is van mit megnézni, de a szûk sikátorokat, szegényebb negyedeket azért kerüljétek, még a látvány is bizarr és gondolom nem is veszélytelen, bár minket semmilyen inzultus nem ért, pedig két fiatal lány gyalog azért elég jó célpont lenne. Turisták szerintem biztonságban vannak, nem hülye a maffia sem, hogy a saját üzletét rontsa, nagyrészt az õ kezükben van az idegenforgalmi biznisz is. Ékszert vegyétek le, kamera, fényképezõ ne nagyon fityegjen az oldalatokon, akkor nincs mivel vonzani a bajt. Palermoban sok helyen találtok lovaskocsikat is, gyakran invitálnak egy sétakocsikázásra, de árat sajna nem tudok.
Az Etnát szerintem se hagyjátok ki, bár én magam nem voltam fenn, de távolról is egy élmény, gondolom fentrõl még csodálatosabb lehet!
A matalai bort kóstoljátok meg, nagyon finom, rendkívül hasonlít a Tokajira.
jó utat nektek:) zizi