Szifnosz

#119226 Hozzászólás

Sajo

Szifnosz

Szerintem nagyon jó kis sziget. Csendes, még nyár közepén sem volt sok turista (amúgy talán leginkább franciák látogatják). Repülõ nincs, Pireus-ból hajóval lehet eljuttni ide (nap 1*, ha jól emlékszem). A szigetre jellemzõ, hogy 2002-ben még nem volt egyetlen “A” kategóriás szállás sem.

Mi a sziget közepén levõ “fõvárosban” laktunk, a kikötõbõl busszal lehet oda eljutni. A turista információnál adtak néhány címet, meg telefonálgattak is, hogy van-e szabad szoba.

Mivel a sziget pici, így csak néhány busz jár a szigeten (talán 2 vagy 3), de az is bõven elég. Jókat lehet sétálni, nagyon szép kis kápolnák vannak mindenfelé.

Az építészet tipikusan kiklád stílusú, mint Santorinin. A part viszont általában nem homokos (fõleg nincs fekete homok), hanem többnyire sziklás. Gyönyörû eldugott kis öblökhöz lehet leereszkedni, ahol senki sincs rajtad kívül. Csak indulj el valamelyik tengerparti faluból a part mentén kifelé…

Az emberek nagyon barátságosak és nyugisak. Nekünk nagyon kellemes emlék az itt eltöltött néhány nap.

Májusban még nem voltam arrafelé, így csak tippelem, hogy kellemes tavaszi idõ lehet. Biztos, hogy nem lesz minden szállás/étterem nyitva, de gondolom így is lesz hol aludni és enni, nem aggódnék nagyon ezen. Esetleg ritkább lehet a hajó összeköttetés, ezt valahonnan ellenõrizd le (pl. Lonely Planet)

Az információim persze nem a legfrissebbek, mert 2002-ben voltam Szifnoszon.

Üdv és jó utazást!
Sajo’