szikszai zsigmond EZEK VAGYTOK

#111983 Hozzászólás

tomi

szikszai zsigmond EZEK VAGYTOK

A román bûnözõk miatt bekeményítene Olaszország

Az olasz külügyminiszter szerint nagyobb szigort kell alkalmazni a bûnelkövetõ külföldiekkel szemben.

Szigorú intézkedéseket szorgalmazott szerdán Franco Frattini olasz külügyminiszter az Olaszországban bûncselekményeket elkövetõ külföldiekkel szemben, külön megemlítve a románokat.

Az olasz hatóságok kedden tartóztattak le hat román állampolgárt azzal a gyanúval, hogy a múlt héten különös kegyetlenséggel megerõszakoltak egy fiatal olasz nõt. Erre reagált nyilatkozatával az olasz diplomácia vezetõje. A bûntény múlt hét csütörtökén történt Guidonia településen, Róma környékén. A támadók kirángattak gépkocsijából egy húszas éveiben lévõ párt, a férfit megverték, és a csomagtartóba zárták, a nõt pedig csoportosan megerõszakolták.

Frattini szerint gyorsan lebonyolított büntetõeljárásra és utána azonnali kiutasításra van szükség, ez szolgálná Olaszország nagyobb biztonságát. Szavai szerint nem szabad olasz börtönökben fogva tartani a külföldi bûnelkövetõket, mert ottlétük terheket ró az olasz lakosságra. Az a cél, hogy a tettesek saját hazájukban üljék le büntetésüket – mondta.

Hozzátette: Románia “igazi európai szolidaritásról tenne bizonyságot”, ha beleegyezne, hogy az Olaszországban elítélt románok saját hazájukban töltsék le börtönbüntetésüket. A külügyminiszter által közölt adat szerint jelenleg az olaszországi börtönlakók egyharmada külföldi. A romániai állampolgárok közül kerül ki azon személyek nagy hányada, akik Olaszországban bûncselekményeket követnek el – mondta az olasz diplomácia vezetõje olasz médiajelentések szerint.

Az Északi Liga (Lega Nord) nevû jobboldali párthoz tartozó Roberto Maroni belügyminiszter is nyilatkozott a románok által elkövetett bûncselekményekrõl. Azt mondta, hogy az Olaszországban élõ románok kilenc százaléka követett már el nemi erõszakot. Ez az országos átlag, de a Rómában élõ románoknak 31 százaléka vétkes ilyen bûncselekményben – tette hozzá. Szavai szerint az olasz fõvárosban létesült számos romatelep számlájára írható ez a helyzet