szikszai zsigmond ILYENKOR MI VAN? ezek is rafinaltak

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Danubius Szováta – menekülés innen! szikszai zsigmond ILYENKOR MI VAN? ezek is rafinaltak

#111987 Hozzászólás

tomi

szikszai zsigmond ILYENKOR MI VAN? ezek is rafinaltak

Milánó és Róma polgármestere a román bevándorlás korlátozását sürgeti!
A hivatalos politikával szemben az olaszok egy része igen is fél a román bevándorlóktól. Róma és Milánó polgármestere például az új uniós tagállamból érkezõk számának korlátozását követeli – számol be a Magyar Rádió.

Nem tartunk román inváziótól – ismételte Olaszország azt utolsókig, de Románia és Bulgária EU-tagságának másnapján kiderült, hogy a valóság más. Itália nagyvárosainak, Milánónak, Rómának a polgármestere igenis aggódik, elsõsorban a románok tömeges érkezésétõl. „A romániai bevándorlók bûnözést hoznak magukkal, prostitúciót. És az utcákon kéregetõ kiskorúak maffiáját is a románok tartják kézben” – állítják a polgármesterek, akik a román bevándorlás korlátozását sürgetik. Ami a Romániából érkezõ szervezett bûnözés veszélyét illeti, az olasz belügyminiszter még decemberben megállapodást írt alá bukaresti kollégájával a hatósági együttmûködésrõl. Román nyomozók érkeztek Olaszországba a román bûnbandák felszámolására.

Tizennyolc, pedofiliával gyanúsított személyt – 12 olaszt és 6 románt – vett õrizetbe szerdán a római rendõrség. Az ügyben további 18 személy ellen folyik vizsgálat, akiket azonban nem helyeztek elõzetes letartóztatásba.

Az olasz fõváros rendõrsége közel egy éve kezdett nyomozni azt követõen, hogy a polgármesteri hivatal szociálpolitikai részlege jelezte, Róma külvárosában egy cigánytábornál felnõttek romániai gyerekeket kísérgetnek.

Az ügyben tizennyolc személyt vettek õrizetbe kiskorúak kárára elkövetett szexuális erõszak vádjával, valamint amiatt, hogy kiskorúakat prostitúcióra kényszerítettek. A nyomozók szerint csaknem kétszáz, 8 és 16 év közötti életkorban lévõ gyermek vált szexuális bûncselekmény áldozatává.

A rendõrség az ügyben házkutatásokat és õrizetbe vételeket hajtott végre az ország déli részén fekvõ Nápolyban, az Adriai-tenger partján lévõ Pescarában, és az északolasz Pordenonéban, valamint Aostéban.

Romániai gyerektolvajbandák napi hatezer euró kárt okoznak Milánóban

Romániából érkezett gyerektolvajok bandái garázdálkodnak Milánóban – írta tegnapi számában a La Repubblica címû olasz napilap. A gyerekek futtatói állítólag egy olasz szabályozást használnak ki, miszerint 14 év alatti kiskorút nem szabad õrizetbe venni Olaszországban, így a rendõrségnek elfogásuk után azonnal el is kell engednie õket. A La Repubblica úgy tudja, ez az információ elterjedt Romániában, s az utóbbi hónapokban tucatjával érkeztek a kiskorú tolvajok a lombardiai nagyvárosba.

A 9 és 13 év közötti kiskorúak általában hármasával járják az utcákat, és elsõsorban turisták értékeire “hajtanak”, drága mobiltelefonra és készpénzre – írta a lap. A La Repubblica szerint naponta hatezer eurónyi készpénzt és értéktárgyat tulajdonítanak el a városban a gyerektolvajok, a zsákmányt aztán leadják az õket felhasználó bûnszervezet fejének.