szikszai zsigmond MiK VANNAK? rafinalt romanok

Kezdőlap utazas.com Fórum Kelet-Európa Danubius Szováta – menekülés innen! szikszai zsigmond MiK VANNAK? rafinalt romanok

#111985 Hozzászólás

tomi

szikszai zsigmond MiK VANNAK? rafinalt romanok

Kétezer román állampolgárt keres az Interpol

Csak a múlt hónapban 50 román névvel gazdagodott az Interpol listája. A legtöbb törvénysértést Ausztriában követik el, de Olaszország és Magyarország sem mentes a romániai rendbontóktól.Több mint kétezer romániai bûnözõt keresnek világszerte, október folyamán például 50 román állampolgár ellen adtak ki nemzetközi elfogatási parancsot. Severin Tcaciuc, Sorin Beraru, Nicolae Popa, Mihai Bucurenciu és Ion Clamparu – néhány ismertebb név arról a kétezres listáról, akiket évek óta keresnek, és akik a legkülönfélébb törvénysértéseket követték el világszerte.

Amíg Tcaciucot, Berarut és Popát gazdasági bûncselekményekért keresik, addig Bucurenciu és Clamparu, vagy ahogy mindenki ismeri, a madridi Ion, erõszakos cselekmények miatt állnak körözés alatt. A hatóságok nemcsak a fent említett, határon túlra szökött, öt nagy kaliberû maffiózó elfogásában bizonyultak tehetetlennek, hanem további 1995 személyt is képtelenek voltak bíróság elé állítani.

Az Interpol jelentése szerint október folyamán a külföldi bûnmegelõzési hatóságok 412 román állampolgárról – akik összesen 300 törvénysértést követtek el – értesítették a hazai rendõr-fõkapitányságot.

Ausztria a kedvelt célpont

A románok által októberben az ország határain kívül leggyakrabban elkövetett bûncselekmények: 144 esetben lopás és rablás, 42 hamisítás, 26 csalás, 12 drogkereskedelem, 11 esetben prostitúció és lányok futtatása, nyolc esetben pénzhamisítás, hét esetben emberkereskedelem, négy gyilkosság és három erõszak.

A román bûnözõk leginkább Ausztriát kedvelik, ebben az országban az elmúlt 31 napban 143 törvénysértést jeleztek, amelyeket román állampolgárok követték el. A második helyen Olaszország áll 72 esettel, utána következik Magyarország 38-al, majd Németország, Spanyolország és Belgium, 37, 24 és 19 esettel.

Szintén október folyamán 12 törvénysértõ román állampolgárt toloncoltak haza a külföldi hatóságok Olaszországból, Spanyolországból, Görögországból, Németországból, Kanadából, Ausztriából, Bulgáriából, Portugáliából és Magyarországról, míg ebben az idõszakban Romániából csak egyetlen embert utasították ki.

Minden kétséget kizáróan, október legismertebb kiadott bûnözõje Florian Calin, vagy más néven Malu, Románia legnagyobb kábítószer-kereskedõje, valamint Maria Kisch, egy hidegvérû gyilkos. Maria Kisch történetét kevésbé ismeri a hazai közvélemény. Az 51 éves temesvári asszony megölte a férjét, majd a fejét levágva megfõzte levesnek.