Színesfém-nagykereskedõvé válok lassan

#94638 Hozzászólás

Õrült

Színesfém-nagykereskedõvé válok lassan

2 éve jól bevásároltam Kínában: réz és bronzszobrokat. Elég súlyos lett a vége, úgyhogy taxit kellett hívnia a kereskedõnek és a két nagy és kib.szottul nehéz dobozt berakva a csomagtartóba (a derekam majd’ letört), a kocsi eleje kissé megemelkedett. A portéka a jelentõs mennyiségre való tekintettel végül is nem volt drága, megúsztam úgy 20 rugó körül az egészet.
Igen ám, de mégsem szállíthatom a 2 méretes papírdobozban haza a cuccost, hát el kellett mennem venni egy nagy és erõs, kemény, ütésálló mûanyag böröndkét. Alku után megint könnyebb lettem 10 rugóval, “de akkor még nem sejtettem,hogy…”
A reptéren lemértek és közölték, hogy túlsúlyt kell fizetnem, ami persze nem ért váratlanul. NA DE KICSIVEL TÖBB,MINT 6 EZER YUANT!!! EZ CIRKA 210 EZER FORINT!!! ALIG KEVESEBB,MINT A REPJEGYEM VOLT ODA-VISSZA!!! Elájultam,megsemmisültem,leizzadtam… Gyilkosok!!! Mit csináljak,ennyi van talán összesen a kártyámon?! Kidobjam? Megtartsam? “Jobb lenne kidobni, úgy kevesebbet bukok”… de nem vitt rá a lélek. Alkudoztam,téptem a hajam,hazudoztam… Leengedték (ez is érdekes azért) úgy 150 rugóra,ebben sajnos tehetségtelen vagyok,jobban nem ment. Kicsengettem (a kártyával) és még éppen elértem a gépemet úgy, hogy külön autóval vittek ki a géphez, külön nekem nyitották ki újra a már lezárt ajtót (na persze ennyiért…). :-)
Így mulat egy magyar úr! :-))
Mire Ferihegyen felvettem a csomagjaimat, a szobros böröndke az oldalán végig volt hasadva (késõbb kiderült,hogy semmi nem hiányzik,vagy elfelejtettem addigra,hogy pontosan miket is vettem). A zöld folyosón szétfingatott a vámos, mindent kipakoltatott,mivel valamiért gyanús lett neki a “testtartásom” a ruhás-ajándékos böröndöm, meg a szobros böröndkém miatt. Ugyan nem igazán értem miért, hiszen az egyik nem volt több 35-40 kilónál (bal kezemben), a másik meg hát 45 kilócska volt ugye (a jobb kezemben). :-)) Szerintem akkor nõttek meg a karjaim ilyen hosszúra. :-)
Félóra pakolászás,kutakodás meg magyarázkodás után (“ugyan,ez az egész csupán fillérekbe került!”) utamra engedett.
SOHA TÖBBÉ,ESKÜSZÖM ! SOHA TÖBBÉ !
A szobrok egyébként igazán gyönyörûek! Akkor nagyon el voltam kenõdve a financiális csõd miatt,nem is mondtam el senkinek a sztorit,meg szégyelltem is az állatságomat, ma már csak röhögök magamon és gyûjtöm a pénzt a jövõ nyárra, amikor újra Kínába megyek, mert kinéztem magamnak néhány igazán pompás darabot a katalógusból, amit a múltkor a kereskedõtõl kaptam. ;-)