Szíria lonely nõknek

#439459 Hozzászólás

Csaba

Szíria lonely nõknek

Szia Móni!

Nos, nõknek teljesen biztonságos, csakúgy, mint mindenki más számára. Szíria biztonsági szempontból kifogástalan ország.

A http://www.terkepkiraly.hu honlap alatt megtalálhatod a teljes Lonely Planet sorozat beszerzési módját, a cégnek a Szugló utcában (Bosnyák tértõl 5-10 percre) van a legjobb boltja. Külön elõny, hogy itt normális áron árulják az útikönyveket, nem úgy, mint a Libriben, ahol rápakolnak vagy 50%-ot az USD/EUR árra. A szíriai LP régebben önálló könyv volt, de 2004 vagy 2005-ben összevonták Libanonnal, és most Syria and Lebanon címmel jelenik meg. Ez nem baj, csak a közös könyv vékonyabb, mint régen az önálló Szíria. Ennek ellenére szerintem nagyon jó, de ha tudod, inkább a régit próbáld meg neten keresztül megszerezni. Az új ára kb. 5.500,- Forint, így egy kéthetes útra szerintem érdemes azért megvásárolni.

Ja és nyugodtan átmehetsz Libanonba, teljesen biztonságos, nem fognak csak úgy hirtelen lelõni. Legalább a Bekaa völgybe – Baalbekbe – érdemes, hisz az nagyon közel van a szír határhoz. Igaz ugyan, hogy a nyári háborúban ez volt az egyik legfõbb célpont (mivel itt van a Hezbollah központja), de teljesen biztonságos hely (2 USD-ért van Hezbollah zászló is :)). Bejrút meg aztán tényleg olyan, mintha mi sem történt volna, nyugodt szívvel merem javasolni. Persze, ha idõközben kitörne a polgárháború, akkor ne menj…

Jordánia rövid egy-két napos kirándulás esetében cdsak végszükség esetén érdekeljen, ugyanis Amman egy putri, míg a normális látnivalók azért még messzebb vannak a szír-jordán határtól.