Szomoru, de valoszinuleg nem is tudod,

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok vanotau Szomoru, de valoszinuleg nem is tudod,

#180605 Hozzászólás

Bonbon
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Szomoru, de valoszinuleg nem is tudod,

hogy a leghasznosabb, legertekesebb velemenyeket olvastad itt a kitelepulesi kerdeseddel kapcsolatban, amiket valaha is kaptal, vagy valoszinuleg kapni fogsz. Minden egyes szavuk igaz, hasznos es megfontolando. Latszik, hogy akik ide irtak neked, azok nem a levegobe beszelnek, hanem valoban kulfoldon elnek es ismerik a kitelepules minden veszelyet, nehezseget vagy hatranyat.
En, aki mindezeken szinten atmentem mar tudom, hogy az ide, neked valaszt iro emberek minden mondata, sot minden szava aranyat er. Te – csupan amiatt hogy nem mentel at ezeken a dolgokon, hanem elottuk allsz meg – nem is tudod, hogy milyen fontos javaslatokat olvashatsz itt. Nem mondom, hogy sajnallak, hiszen en is olyan ember vagyok pl., mint valoszinuleg te: szeretem en is szemelyesen kiprobalni a dolgokat. Pedig tanacsokat megfogadni sokkal olcsobb es hasznosabb. De vagj csak neki, szivbetegen, angol tudas nelkul egy kis Isten hata mogotti szigetnek, aztan hajra. Gyanitom, nem fog a dolog sikerulni. Ahhoz meg nem vagy eleg alazatos a vilaggal szemben…
De majd fejlodsz. En is fejlodtem, sokan masok is. Van ez igy. Csak sokba kerul.
De segitek neked es osszefoglalom a legfontosabbakat barmilyen kitelepules kapcsan: angol nyelv tudasa + helyi nyelv tudasa ( ha ez eppen az angol, akkor mazli ), fel ev kinti megelhetesi tartalek meglete, elotte ket hetre kiutazas korbenezes, piackepes szakma, vagy betonbiztosnak tuno vallalkozas ( a szakma jobb ) kapcsolatfelvetel elore nehany helyi arccal, visszaut biztositasa haza, azaz egy lakas( kicsi is jo ) meg szinten fel ev megelhetesi koltseg, hogy itthon ujra tudd kezdeni. Fogak, egeszseg teljes otthoni rendbetetele, orvosi dolgok letudasa majd a kinti esemenyekre torteno EU ellatas kinti megszervezese, itthon havi TB folyamatos fizetese ( 4350 Ft per fo asszem )es olvasas, tajekozodas, kapcsolatkereses, alazat es nyitottsag.
Ha mindez megvan, osszejohet. Ha nem,nem. Nem bonyolult. Csak k.rva nehez…
Remelem segitettem. Sok sikert!