Szumátrán, ha nincs sok idõd

#379784 Hozzászólás

Krisztián

Szumátrán, ha nincs sok idõd

Nem tudom, hogy tervezed Szumátrát megközelíteni. A leggyorsabb lenne, ha Medan-ban tudnál leszállni repülõvel. (www.airasia.com -plusz még sok egyéb kisebb légitársaság-) az lenne a legpraktikusabb idõtakarékosság szempontjából. Ha Bangkok-ból nem tudsz egyenesen Medan-ba repülni, ami valószínû, próbálkozz George Town-val és onnan tudsz speed ferry-vel átjutni Medanba. Medan-ból egybõl menekülj tovább Bukit Lawang-ba ( kb. 2-3 óra busszal ), innen indulnak a dzsungel túrák. A lájtos sétafikától – már ez alatt is van esélyed orangutánt, ill. egyéb érdekes állatokat látni- a több napos kirándulásig tudsz választani. Nekünk a 2 napos 1 éjszaka erdõben alvással, kajával kb. 5000FT/ fõre jött ki, bár akkor egy dán gyerekkel+ a barátnõmmel egyedüli turisták voltunk az egész faluban. ha többen mennek talán olcsóbb.

Ez a már fent is ajánlott nemzeti park Medan-tól Ny-ra van, ha innen visszamész Medanba, 2-3 napot még szánhatsz az inne D-re fekvõ Toba Tóra is, valóban szép. Kb. 4-5 órás busz út Medánból. Több nem nagyon fér bele, ha csak 5 napot szánsz Szumátrára. ( Ez a fõ turista csapásvonal, de azért tumultusra -mint Thaiföldön vagy Malajziában – nem kell számítanod, ha egyedül akarsz végre maradni a helyiekkel ez jó lehetõség lesz arra. Csak ne állj oda fényképezkedni minden iskolás csoporttal, mert akkor 2 óráig sem szabadulsz :). A helyiek rendkívüli módon szeretnek (európai) turistákkal fényképezkedni.

Amúgy kérdezz nyugodtan, azért van ez az oldal. Valószinüleg a sok ezer topic kérdéseire az összes válasz mind megtalálható az LP oda vonatkozó kiadásában. WL csak azért volt ideges, mert ezeket a válaszokat már milliószor leírta ( többek között nekem is 3 éve :) ), de hát ha nem örömmel tenné õ sem lenne itt. Annyit tényleg érdemes megtenni egy új topic nyitásakor, hogy visszakeresel, nem lettek-e már elõzõleg megvitatva ugyanezek a kérdések. ( Bár lehet,hogy nekem se lenne kedvem több száz hozzászólást mazsolázgatni,akkor már inkább tényleg az LP:) ) na jó készülõdést. Izgi is ez. Bár csak mi is készülõdhetnénk ismét, de a kislányunk 2 éves, vinni nem tudjuk, itthon hagyni 2-3 hétre nem akarjuk.

Tényleg, akinek van tapasztalata 2 éves gyerekkel való távolkeleti utazásban az kérem ossza meg velem!( eddig senki sem javasolta, mi se magunknak :) De nagyon mehetnékünk van !!!