Szuro,

#243378 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Szuro,

nem erted, amit irok.

En nem mondom, hogy nincsenek specifikus esetek es csak altalanossagokban lehet gondolkodni. Teremszetesen vannak specifikus esetek, de te SOHA nem vonhatsz le kovetkezteteseket a specifikusbol az altalansra, csak forditva.

Itt vannak Tibor peldai, de gyakorlatilag ezen a forumon a hozaszolok 90%-a ezt csinalja. Specifikus esetekbol vonnak le altalanos kovetkezteteseket, ezert az irasok 90% baromsag.

Ha te azt allitod, hogy nincsenek ALTALANOSAN ELFOGADHATO (ami nem azt jelenti, hogy mindenki altal elfogadott) igazsagok, amikre epiteni lehet egy filozofiat, arra pedig egy tarsadalmat, akkor te egy tipikus liberalis csapdaba estel, amit relativizmusnak neveznek. A relativizmus egy kifejezetten undorito dolog.

A nomad peldad viszont, amikor az apa lelovi a fiat, nem a relativizmusodat tukrozi, hanem az altalanos igazsagokat, amikrol en is beszelek. Ugyanis, amikor te ezt a peldat ugy elemzed, hogy abban a kulturaban ezek szerint nem fontos az emberi elet, ez azt mutatja, hogy nem erted a sajat peldad tanulsagat!!! Epp azert lett a gyerek megolve, mert ezaltal az apa megmentette a mar (elo)halott fiat a folosleges szenvedestol. Az apa senkit nem olt meg!!! A gyereket a kutya olte meg!!!

Szoval, mivel meg mindig nem tudtal valaszokat adni a keredseimre, igy most ujjab bombariadot kell fujjak!

A borton peldamra a valaszod ez volt:

“Az én válaszom 0 (azaz nulla). Ilyenkor ugyanis csak azt vonhatom bele ebbe a játékba, aki önként jelentkezik. Hiába vagyok én a vezetõ, hiába van egy aránylag jó ötletem a szökésre, nem rendelkezhetek más élete felett.”

Tehat azt allitod, hogy te nem hozhatsz dontest mas emberek helyett, ha azok eleterol van szo, EZERT a mas emberek helyett, egymagad eldontotted, hogy mindenki a bortonben fog rohadni es megdogleni. – Lehet megint soprogetni a hamut.

Ahogy mondtam: A dontest neked kell hozni, nem bujhatsz ki a dontes alol azzal, hogy megkerdezel masokat es igy rajuk haritod a felelosseget. Nem gondolod, hogy ez egy eleg ocska probalkozas? Azon kivul azt sem ismerted fel, hogy az a dontesed, hogy nem szokik senki, az is egy dontes, ami mindenki eletet orokre befolyasolta. Sajna ebbol a szoritobol nem tudsz kificankolni. A “nem megyunk” is dontes, meghozza dontes a javabol es valoszinuleg nem is a legjobb!

Miert nem a legjobb? Nezzuk meg mik lennenek a dontesed kovetkezmenyei.

Tegyuk fel, hogy egy ev mulva elmondod a 10 baratodnak, hogy volt egyszer egy lehetoseg, amikor megszokhetett volna mindenki, de min 1 ember biztos meghalt volna a szokes kozben. Neked, sajna nem volt lehetoseged veluk konzultalni, ezert kenytelen voltal helyettuk donteni es ugy dontottel, hogy mindenki marad a seggen. Nos, gyanitom, hogy ott a helyszinen lennel meglincselve a barataid altal.

Szoval, ugyanazt mondom, mint idaig: Ne probalj a specifikusbol kovetkeztetni, hanem probalj olyan allaspontokat, nezeteket talalni, amik univerzalisan ervenyesek es ezeket probald alkalmazni, amikor egy specifikus kerdesre valaszt keresel. Kulonben te is olyan leszel, mint egy mezei politikus, akinek nincsenek meggyozodesei, mint pl. Orban, aki a pillanatnyi helyzetekre akar ujabb es ujabb, idiotabbnal idiotabb megoldasokat talalni anelkul, hogy az erveit egy szilard alapra tudna epiteni.

Itt persze nem vallasi “igazsagokrol” beszelek! A vallasoknak ehhez semmi kozuk. Meg csak nem is olyasmikrol beszelek, amit minden ember a Foldon egyarant el tud fogadni. Itt olyan altalanosan elfogadott elvekrol van szo, amik elfogadasa bizonyitottan hozzajarult a NYUGATI tarsadalmak joletehez.

LE SE SZAROM A TOBBI TARSADALMAT!!! En nem vagyok relativista!!!! Majd, ha a tobbi tarsadalom bebizonyitotta, hogy az o altaluk altalanosan elfogadott alapelvek jobb eletet biztositanak az ott lakoknak, mint a nyugati tarsadalmak es ennek kovetkezteben a Nyugatrol megindul a nepvandorlas Keletre, majd akkor atertekelem az en nyugati eszmeimet. Addig, SZAROK MASOK OTLETEIRE ES A RELATIVIZMUST MINDENKI FELNYOMHATJA MAGANAK.