szvsz

#333351 Hozzászólás

szvsz

vagyis: szerény véleményem szerint. magyarul szerintem, csak ez így rövidesbb leírva. szvsz :)))

Szóval a pénzkérdés az mindig nehéz dolog mert gyakorlatilag ahány ember annyi szokás. Ha csak alapdolgokra költesz, akkor kb $1000 (újzélandi) havonta a minimum. Ezt az összeget kérik is elvileg belépésnél, gyakorlatilag nálunk nem foglalkoztak vele. Látogató vízumot kapsz a reptéren ami automatikusan 3 hónapra szól, 3(hónap)x$1000×135(ft árfolyam) = 405.000Ft Magyarul jó ha van kb 500.000 Ft indulótõkéd. Ha jól csinálod és találsz munkát akkor ennek a fele megmaradhat a zsebedben. Ha nem jól csinálod és elcsábítanak a turistacsalogató ínyencségek akkor 1hét alatt oda az egész :)))

Ha még soha nem jártál külföldön akkor ezekre figyelj:
1. mindig legyél nyitott (ez a legfontosabb mert teljesen más környezetbe fogsz belecsöppenni és más mentalitású emberekkel találkozni), de óvatos
2. fogadd be az új élményeket és ne ijedj meg ha úgy érzed hogy elsodor az ár, fõleg ne pánikolj!
3. legyél bátor (az angol nyelvvel lesz a legkevesebb gondod) és figyelj arra hogy mit mond szíved (ez a másik lefontosabb mert a szív meg az ész soxor összeveszik :)
4. ne csak a $$$ lebegjen a szemed elõtt

A jó kereset megint relatív dolog. Magyar pénzben számolva itt is jól keresel. Én arra gondoltam hogy ha pénzt akarsz gyûjteni és azért dolgozni hogy összeszedj mondjuk 1millió forintot mert terveid vannak akkor ne gyere ide. Anglia vagy Írország, esetleg egy luxushajó jó lehet ilyen célra, de nem NZ. Egyszerûen az árak és bérek közti különbség, meg az árfolyamok miatt. Ha kicsit utánaszámolsz 1euró~2NZD és 1font~3NZD. Itt abból a pénzbõl amit kezdetben kapsz abból kényelmesen (otthoni körülményekhez viszonyítva) meg tudsz itt élni, de megtakarítani nagyobb összeget valsz nem nagyon tudsz. Kényelmesen megint relatív, de ha az átlagban gondolkozom akkor ki tudod fizetni a lakbért, tudsz kaját venni, autót fenntartani és még szórakozásra is juthat egy kicsi a minimálbérbõl.

re feco:
“…Ha tudtok vmit ott kint szivesen várom a válaszaitokat.”

az ilyen kérdések a kedvenceim :) Azokat tudom amiket leírok. Ha arra gondolsz hogy konkrét szállással és munkaajánlattal fognak itt várni akkor sajnos semmit sem tudok. Nem én vagyok a manager és házam sincs. Egyenlõre, de vannak ilyen irányú terveink is :))) És nem is hiszek az ilyen mindent tálcán kínáló hirdetéseknek sem.

Ha érzed hogy menned kell akkor menj. Gondold végig mi a vesztenivalód. És addig cselekedj amíg tudsz és lehetõséged van rá! Lehetõség mindig adódik csak észre kell venni és megragadni.

Egy lehetõség: itt nálunk 3-4 héten belül a fél társaság elmegy, se takarítani se pincérkedni nem leszünk elegen a szezon kellõs közepén.

Ennyit tudok. Gondold át.

uff